Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα… σε όλες τις χώρες του κόσμου (pics)


«Ένα παιδί μπορεί να διδάξει σε έναν ενήλικο τρία πράγματα: να είναι ευτυχισμένος χωρίς ιδιαίτερο λόγο, να είναι πάντα απασχολημένος με κάτι και να ξέρει να απαιτεί με όλη του τη δύναμη αυτό που θέλει».
Πάουλο Κοέλο

Η παιδικότητα μπορεί να είναι μια κοινή συνθήκη για όλους μας, ωστόσο ο καθένας τη βιώνει διαφορετικά. Ο Ιταλός φωτογράφος Massino Bietti ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και φωτογραφίζει την παιδικότητα σε κάθε γωνιά της γης. Από τη μακρινή Αιθιοπία έως τη Μαλαισία και αλλού, αυτό που γίνεται αμέσως αντιληπτό από τα υπέροχα πορτρέτα των παιδιών που μας παρουσιάζει είναι η αθωότητα που τα ενώνει, ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής τους και τις πολιτιστικές τους καταβολές.

Παρά τα μεγάλα ζητήματα της φτώχειας, της έλλειψης εκπαίδευσης, της υγείας και της παιδικής εργασίας, που ο κορωνοϊός το δίχως άλλο επιδείνωσε, κάθε χρόνο που περνά ολοένα και περισσότερα παιδιά έχουν την ευκαιρία σε μια υγιή παιδική ηλικία, που ανοίγει το δρόμο για μια ενήλικη ζωή στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Ο δρόμος εξακολουθεί να είναι μακρύς, αλλά όπως πιστοποιεί και η τελευταία Global Childhood Report, το μέλλον είναι περισσότερο ευοίωνο για εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Παπούα Νέα Γουινέα
Βανουάτου
Νότιο Σουδάν
Ρωσία
Ινδία
Μαλαισία
Μπανγκλαντές
Νότιο Σουδάν
Μαδαγασκάρη
Αιθιοπία

Πηγή: mymodernmet.com



Πηγή