Κατατίθεται η πρόταση δυσπιστίας – Ομιλία Ανδρουλάκη και απάντηση Βορίδη


Σε αντίστροφη μέτρηση για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης, τελεί η Βουλή καθώς ξεκινά σε λίγο η Ολομέλεια, προκειμένου, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, να συζητήσει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας είναι έτοιμο και έχουν πέσει οι 50 τουλάχιστον υπογραφές που απαιτούνται σύμφωνα με τον Κανονισμό ώστε να κατατεθεί. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, η οποία ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υπήρξε πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα στα δύο κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε τις παρεμβάσεις που κρίθηκαν αναγκαίες στο κείμενο, ενώ υπέγραψαν όλοι οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την πρόταση θα καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, και εκ μέρους της κυβέρνησης να απαντήσει ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

Ωστόσο, είναι είναι πιθανό τον λόγο να λάβουν και οι πολιτικοί αρχηγοί οι οποίοι συνυπογράφουν την πρόταση, όπως ο Σωκράτης Φάμελλος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Χαρίτσης από την Νέα Αριστερά.

Αμέσως μετά θα υπάρξει διακοπή της συνεδρίασης, σύμφωνα με πληροφορίες έως τις 6.30 το απόγευμα και θα ξεκινήσει η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας. Τον λόγο θα λάβουν οι εισηγητές των κομμάτων επί της πρότασης, με πρώτους τους εισηγητές των κομμάτων που συνυπογράφουν την πρόταση.

Source link