Τέμπη: Στο εδώλιο οι δύο γιατροί για την αναρρωτική άδεια που έδωσαν στον επιθεωρητή του ΟΣΕ


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν την προσεχή Δευτέρα 1η Απριλίου οι δύο γιατροί που φέρονται να χορήγησαν αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ, λίγα μόλις 24ωρα μετά το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Οι δύο γιατροί του νοσοκομείου Βόλου μετά την ολοκλήρωση της κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας που είχε διατάξει η εισαγγελία για την υπόθεση, θα βρεθούν κατηγορούμενοι αντιμετωπίζοντας τέσσερις κατηγορίες.

Σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα «ο Ταχυδρόμος», που επικαλείται νομικές πηγές, κοινοποιήθηκε έγγραφο στο Νοσοκομείο Βόλου, στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και το Υπουργείο Εσωτερικών (Γενική Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών) προκειμένου να λάβουν γνώση των δικαστικών εξελίξεων.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε για τις πράξεις α) ψευδής βεβαίωσης β) ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση 3) ηθική αυτουργία στην αμέσως ανωτέρω πράξη δ) χρήση ψευδούς βεβαίωσης.

Οι δύο γιατροί παραπέμφθηκαν στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου και σε δικάσιμο την 1η Απριλίου 2024.

Μαζί με τους δύο γιατρούς, στο εδώλιο θα καθίσει και ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ, ο οποίος πρόσφατα αφέθηκε ελεύθερος, καθώς με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας η προσωρινή κράτησή του μετατράπηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Source link