Παράταση έως 31 Μαρτίου για το πρόγραμμα «Επιχειρώ – Καινοτομώ στην Ήπειρο» — Τι προβλέπει η χρηματοδότηση

Νέα ευκαιρία για τις επιχειρήσεις της Ηπείρου που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης: η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «Ήπειρος» ανακοίνωσε παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την πρόσκληση «Επιχειρώ – Καινοτομώ στην Ήπειρο» έως την Τρίτη 31 Μαρτίου 2026. Η απόφαση δίνει επιπλέον χρόνο σε επενδυτές και επιχειρηματίες να ολοκληρώσουν την υποβολή του φακέλου τους και να αξιοποιήσουν μια από τις πιο ελκυστικές χρηματοδοτικές ευκαιρίες που έχουν τεθεί στη διάθεση της τοπικής αγοράς τα τελευταία χρόνια.

Η συνολική δημόσια δαπάνη της πρόσκλησης ανέρχεται σε 15 εκατομμύρια ευρώ, με δυνατότητα αύξησης κατά 130%, δηλαδή έως τα 19,5 εκατομμύρια ευρώ, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες απορρόφησης. Ο αριθμός αυτός καθιστά το πρόγραμμα ένα από τα μεγαλύτερα σε όγκο χρηματοδότησης που έχουν απευθυνθεί αποκλειστικά σε επιχειρήσεις της Ηπείρου.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που επιδιώκουν να αξιοποιήσουν σύγχρονες τεχνολογίες, να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα ή υπηρεσίες και να προχωρήσουν σε παραγωγική διαφοροποίηση. Το πρόγραμμα πριμοδοτεί ιδιαίτερα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται στους τομείς του ψηφιακού μετασχηματισμού, της ενεργειακής αποδοτικότητας και της κυκλικής οικονομίας, αντικατοπτρίζοντας τις προτεραιότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Οι επιχειρηματίες της Ηπείρου καλούνται να εκμεταλλευτούν αυτή την παράταση και να προχωρήσουν άμεσα στην υποβολή των αιτήσεών τους. Η καταληκτική ημερομηνία της 31ης Μαρτίου 2026 δεν αφήνει περιθώριο για περαιτέρω αναβολή, ενώ η ζήτηση για τέτοιου είδους προγράμματα αναμένεται να παραμείνει υψηλή έως το τέλος της περιόδου υποβολής.

Δονάτος Παππάς

Δονάτος Παππάς

Ο Δονάτος Παππάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή παρουσία στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της ψηφιακής δημοσιογραφίας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας έχει καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας, με έμφαση στην τεκμηριωμένη ενημέρωση, την ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής κρίσης και τη διαφάνεια στον δημόσιο διάλογο.
Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου καθώς και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον διάλογο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στη σύγχρονη κοινωνία.
Συνεργάζεται ως αρθρογράφος με την εφημερίδα «Τύπος Ηπείρου» και το περιοδικό «Step», ενώ είναι ειδικός συνεργάτης στο Prisma Radio 91,6. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με μεγάλα ενημερωτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, όπως το newsit.gr και το newsbomb.gr, καθώς και με την εκπομπή LIVE NEWS του MEGA TV.
Ταυτόχρονα δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής πέντε ενημερωτικών και θεματικών ιστοσελίδων: epirusbomb.gr, kanalakinews.gr, artinos.gr, thesprotiatoday.gr και mamafagito.gr, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιφερειακής ενημέρωσης και της διαδικτυακής δημοσιογραφίας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε

ΗΠΑ: Αντιδράσεις στο Κογκρέσο για την αποστολή τουρκικών F-16 στα Κατεχόμενα – Αrtinos.gr

Η κίνηση της Τουρκίας «υπονομεύει την κυριαρχία της Κύπρου και

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Ασημένιος ο Καραλής με άλμα στα 6,05μ. (βίντεο)

Στην πρώτη θέση ο Άρμαντ «Μόντο» Ντουπλάντις. Ασημένιος είναι ο