Ζάκυνθος: Η στιγμή της αναγκαστικής προσγείωσης και φυγής του πιλότου από το φλεγόμενο F-16 (βίντεο)


Ο πιλότος είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε με στρατιωτικό ελικόπτερο στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου, μετά από σοβαρή μηχανική βλάβη που παρουσίασε κατά τη διάρκεια άσκησης.


Το F-16 είχε απογειωθεί από την 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο και, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν εκδηλώθηκε το πρόβλημα ο χειριστής ακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας. Ο πιλότος έλαβε εντολή να απορρίψει τα καύσιμα του αεροσκάφους, τα οποία άδειασε στη θάλασσα, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος κατά την αναγκαστική προσγείωση. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο κοντινότερο διαθέσιμο αεροδρόμιο, αυτό της Ζακύνθου.

Το πρόβλημα που παρουσίασε το αεροσκάφος φέρεται να μην επέτρεψε το άνοιγμα των τροχών προσγείωσης. Παρά το γεγονός ότι ο διάδρομος είχε καλυφθεί με ειδικό αφρό για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης, μετά την προσγείωση το μαχητικό τυλίχθηκε στις φλόγες.




{https://exchange.glomex.com/video/v-dju2nld3lvq9?integrationId=40599y14juihe6ly}


flegomeno 11a68


Το βίντεο από τη στιγμή που ο πιλότος προσγειώνει το σκάφος που τυλίγεται στις φλόγες

Ο χειριστής κατάφερε να εγκαταλείψει έγκαιρα το αεροσκάφος και είναι καλά στην υγεία του. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες αντιμετώπισαν τη φωτιά. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το αεροσκάφος δεν έχει καταστραφεί ολοσχερώς και θεωρείται επισκευάσιμο.

{https://exchange.glomex.com/video/v-dju2sb3wcupl?integrationId=40599y14juihe6ly}


Κλειστό μέχρι τις 7 το αεροδρόμιο του νησιού

Κλειστός τουλάχιστον έως τις 19:00 θα παραμείνει ο διάδρομος προσγείωσης του αεροδρομίου Ζακύνθου. Ο πιλότος είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε με στρατιωτικό ελικόπτερο στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

Ειδικό κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας μεταβαίνει στη Ζάκυνθο για την απομάκρυνση του αεροσκάφους από τον διάδρομο και τον έλεγχο της κατάστασής του, ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία του αεροδρομίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολεμική Αεροπορία, η αντίδραση του χειριστή χαρακτηρίζεται υποδειγματική. Ο πιλότος φέρεται να ακολούθησε πλήρως τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας, προχώρησε σε ενέργειες περιορισμού του κινδύνου και κατάφερε να πραγματοποιήσει ασφαλή αναγκαστική προσγείωση χωρίς να χρησιμοποιήσει το σύστημα τροχών του αεροσκάφους.

Η επόμενη επίσημη ενημέρωση για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου αναμένεται μετά τις 19:00. Η Πολεμική Αεροπορία εξετάζει τα αίτια της βλάβης, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια με τον χειριστή του αεροσκάφους, προκειμένου να τον συγχαρεί για την αποτελεσματική διαχείριση του περιστατικού.


{https://exchange.glomex.com/video/v-dju0zsv76vfl?integrationId=40599y14juihe6ly}



Source link

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε

Συναγερμός στην Άρτα: Εργάτης εγκλωβίστηκε κάτω από όγκους χωμάτων

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν την είσοδο του χωριού Κλειστό,

Ιράν μετά τα πλήγματα στη Βηρυτό: «Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θα λογοδοτήσουν»

Τι αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X ο ΥΠΕΞ