Σε δυναμική κινητοποίηση καλεί τους εκπαιδευτικούς της περιοχής το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, με αφορμή τη διοργάνωση Πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026, στις 19:00, μπροστά από τα Δικαστήρια Πρέβεζας. Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρίσκεται το οξυμένο ζήτημα της σχολικής στέγης, αλλά και ένα ευρύτερο δέσμα αιτημάτων που αφορούν την ασφάλεια, την υγιεινή και το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης.
Η ΕΛΜΕ δεν επικαλείται αφηρημένα επιχειρήματα: τα περιστατικά που παραθέτει για να τεκμηριώσει τους κινδύνους μέσα στα σχολεία της Πρέβεζας είναι συγκεκριμένα και αδιάψευστα. Πτώση κεραυνού στον προαύλιο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Πρέβεζας, πτώση σοβάδων στο Μουσικό Σχολείο, πλημμυρισμένες αίθουσες και ατυχήματα σε παλαιά κτίρια με υπεράριθμα τμήματα αποτελούν την εικόνα μιας σχολικής υποδομής που δεν ανταποκρίνεται στις στοιχειώδεις απαιτήσεις ασφάλειας.
Τα αιτήματα που θέτει η ΕΛΜΕ Πρέβεζας είναι σαφή: άμεση ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, διενέργεια ελέγχων σε όλες τις σχολικές εγκαταστάσεις με έκδοση πιστοποιητικών καταλληλότητας για στατική επάρκεια, πυρασφάλεια και εξόδους διαφυγής, καθώς και αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία και συντήρηση των σχολείων. Παράλληλα, στο συλλαλητήριο θα ακουστούν φωνές κατά της κατάργησης της μονιμότητας στο Δημόσιο, κατά της τροποποίησης του άρθρου 16 για την ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, κατά του νόμου αξιολόγησης που κατηγοριοποιεί σχολεία και εκπαιδευτικούς, αλλά και κατά του σχεδιαζόμενου «Εθνικού Απολυτηρίου». Η ΕΛΜΕ Πρέβεζας καλεί όλους τους συναδέλφους σε μαζική παρουσία στη σημερινή κινητοποίηση.