Μια εξαιρετικά καλοστημένη τηλεφωνική απάτη με θύμα μια ανυποψίαστη ηλικιωμένη γυναίκα εκτυλίχθηκε στην Πρέβεζα, με τους δράστες να καταφέρνουν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ αλλά και πολύτιμα χρυσαφικά. Σύμφωνα με όσα καταγράφει το typosepeirou.gr, οι δράστες προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις της γυναίκας, ενώ η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών οδήγησε ήδη στη σύλληψη ενός εκ των εμπλεκομένων στην περιοχή του Κερατσινίου στην Αττική.
Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν άγνωστος τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη γυναίκα και, παρουσιαζόμενος ως τεχνικός του ΔΕΔΔΗΕ, την έπεισε ότι υπήρχε άμεσος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω σοβαρής πτώσης της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος και ενδεχόμενου βραχυκυκλώματος. Πανικόβλητη η γυναίκα, ακολουθώντας τις οδηγίες του, τοποθέτησε σε μια σακούλα τις οικονομίες της και τα κοσμήματα που είχε στο σπίτι της προκειμένου να τα προστατεύσει, με αποτέλεσμα οι συνεργοί του τηλεφωνητή να περάσουν και να αφαιρέσουν τη σακούλα με τον πολύτιμο θησαυρό.
Η έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πρέβεζας υπήρξε ακαριαία, καθώς κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το μισθωμένο όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη διαφυγή των δραστών. Σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Κερατσινίου, το όχημα εντοπίστηκε στην Αττική και ο ημεδαπός που το είχε νοικιάσει συνελήφθη όταν πήγε να το παραλάβει. Από την περαιτέρω εξέταση της υπόθεσης ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος κατηγορούμενος, για λογαριασμό του οποίου είχε γίνει η ενοικίαση, ενώ σε έρευνα στην οικία του συλληφθέντος εντοπίστηκαν χρυσαφικά και συσκευές καταμέτρησης χαρτονομισμάτων.
