Ξέσπασμα Μπέγκα: “Ούτε ένα ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία των Ιωαννίνων!”

Ευθεία επίθεση προς την κεντρική εξουσία και τους τοπικούς βουλευτές εξαπέλυσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, με αφορμή τα προβλήματα που προκάλεσαν στην πόλη τα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα. Ο δήμαρχος αποκάλυψε πως παρά το γεγονός ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ, το ταμείο του δήμου για την αντιπλημμυρική θωράκιση παραμένει παντελώς άδειο από κρατικές ενισχύσεις.

Τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που εμφανίστηκαν σε κομβικά σημεία, όπως η περιοχή της Βογιάννου και η επέκταση της Γεννηματά, επιβεβαιώνουν την επιτακτική ανάγκη για έργα. Όπως αναφέρει το typosepeirou.gr, ο κ. Μπέγκας κατέστησε σαφές ότι η δημοτική αρχή εκπόνησε από το καλοκαίρι του 2024 ολοκληρωμένο σχεδιασμό, ζητώντας σε πρώτη φάση 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ για τις πιο επικίνδυνες διασταυρώσεις και γειτονιές, χωρίς ωστόσο να λάβει ούτε ένα ευρώ ή έστω μια τυπική απάντηση.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την εντονότατη δυσφορία του για το γεγονός ότι εγκρίνονται κονδύλια για άλλες περιοχές, ενώ ο Δήμος Ιωαννιτών αντιμετωπίζει πλήρη αγνόηση. Παράλληλα, όταν ρωτήθηκε για τη στάση των βουλευτών του νομού, απάντησε κοφτά και με σαφήνεια, καλώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ασκήσουν την απαιτούμενη πολιτική πίεση στα κέντρα αποφάσεων.

Η κατάσταση στην Ήπειρο απαιτεί άμεσες λύσεις και όχι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Ο Θωμάς Μπέγκας διεμήνυσε πως ο δήμος θα προχωρήσει σε αυτόνομες παρεμβάσεις όπου το επιτρέπουν τα οικονομικά του, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι ο αγώνας για τη διεκδίκηση των χρημάτων που αναλογούν στην πόλη μόλις ξεκίνησε.

Δονάτος Παππάς

Δονάτος Παππάς

Ο Δονάτος Παππάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή παρουσία στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της ψηφιακής δημοσιογραφίας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας έχει καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας, με έμφαση στην τεκμηριωμένη ενημέρωση, την ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής κρίσης και τη διαφάνεια στον δημόσιο διάλογο.
Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου καθώς και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον διάλογο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στη σύγχρονη κοινωνία.
Συνεργάζεται ως αρθρογράφος με την εφημερίδα «Τύπος Ηπείρου» και το περιοδικό «Step», ενώ είναι ειδικός συνεργάτης στο Prisma Radio 91,6. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με μεγάλα ενημερωτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, όπως το newsit.gr και το newsbomb.gr, καθώς και με την εκπομπή LIVE NEWS του MEGA TV.
Ταυτόχρονα δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής πέντε ενημερωτικών και θεματικών ιστοσελίδων: epirusbomb.gr, kanalakinews.gr, artinos.gr, thesprotiatoday.gr και mamafagito.gr, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιφερειακής ενημέρωσης και της διαδικτυακής δημοσιογραφίας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε