Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Ικανοποίηση για την έγκριση χρηματοδότησης 7 εκατ. ευρώ στις υποδομές

Την έντονη ικανοποίηση των πρυτανικών αρχών και ολόκληρης της ακαδημαϊκής κοινότητας για την ενεργοποίηση κονδυλίων ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ εξέφρασε η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Άννα Μπατιστάτου. Όπως μεταδίδει το typosepeirou.gr, τα κονδύλια αυτά προορίζονται για την ουσιαστική βελτίωση και εκσυγχρονισμό των κτιριακών υποδομών του ιδρύματος.
Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αφορά την περίοδο 2026-2027, ενώ το μισό της συνολικής χρηματοδότησης έως το 2030 θα κατευθυνθεί σε παρεμβάσεις για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Η κ. Μπατιστάτου, σε δηλώσεις της στο ITV, χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή εξαιρετικά θετική, κάνοντας λόγο για έμπρακτη στήριξη εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας και προσωπικά της Υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, σε συνέχεια των δεσμεύσεων που είχαν αναληφθεί κατά την επίσκεψή της στο ίδρυμα.
Η Πρύτανης υπογράμμισε ότι η αναβάθμιση των υποδομών αποτελεί θεμέλιο για τη δημιουργία ενός αναβαθμισμένου ακαδημαϊκού περιβάλλοντος. Παράλληλα, επεσήμανε ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συνεχίζει με συνέπεια το στρατηγικό του σχέδιο, δίνοντας έμφαση στη διεθνοποίηση και την υπογραφή νέων διεθνών συμφωνιών. Καταλήγοντας, σημείωσε ότι τα περιφερειακά ιδρύματα αποτελούν βασικούς μοχλούς ανάπτυξης, προσελκύοντας νέο πληθυσμό και ενισχύοντας την εξωστρέφεια της Ηπείρου.
Δονάτος Παππάς

Δονάτος Παππάς

Ο Δονάτος Παππάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή και ενεργή παρουσία στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της ψηφιακής δημοσιογραφίας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής έχει ασχοληθεί με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα, την τεκμηρίωση των πληροφοριών και την έγκυρη ενημέρωση του κοινού.

Η δημοσιογραφική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην ανάδειξη θεμάτων που αφορούν την κοινωνία, την αυτοδιοίκηση, την πολιτική επικαιρότητα και την περιφέρεια, με βασικές αρχές την ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής κρίσης, τη διασταύρωση της πληροφορίας και τη διαφάνεια στον δημόσιο διάλογο.

Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου, καθώς και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον δημόσιο και δημοσιογραφικό διάλογο για τον ρόλο και την ευθύνη των Μέσων στη σύγχρονη κοινωνία.

Παράλληλα, συνεργάζεται ως αρθρογράφος με την εφημερίδα «Τύπος Ηπείρου» και το περιοδικό «Step», ενώ είναι ειδικός συνεργάτης στο Prisma Radio 91,6. Συνεργάζεται με τα ενημερωτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, μεταξύ άλλων τα newsit.gr και newsbomb.gr, καθώς και με την ενημερωτική εκπομπή LIVE NEWS του MEGA TV.

Σημαντικό μέρος της επαγγελματικής του δραστηριότητας αποτελεί η ανάπτυξη και λειτουργία ψηφιακών ενημερωτικών μέσων. Είναι ιδιοκτήτης και διαχειριστής πέντε ενημερωτικών και θεματικών ιστοσελίδων — epirusbomb.gr, kanalakinews.gr, artinos.gr, thesprotiatoday.gr και mamafagito.gr — μέσα από τις οποίες δραστηριοποιείται στην περιφερειακή ενημέρωση και στην καθημερινή ψηφιακή δημοσιογραφική παραγωγή.

Με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, την τοπική δημοσιογραφία, την έρευνα και την ανάδειξη θεμάτων της επικαιρότητας, ο Δονάτος Παππάς δραστηριοποιείται στον χώρο των Μέσων με στόχο την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών και την ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε

Άρτα: Η δημόσια υγεία εγκλωβισμένη σε προεκλογικές φωτογραφίες και χαμόγελα

Σε έναν ιδιότυπο επικοινωνιακό εγκλωβισμό φαίνεται πως έχει περιέλθει η

Νορβηγία: Αυστηροί περιορισμοί στη χρήση του AI στα σχολεία

Η Νορβηγία περιορίζει δραστικά τη χρήση εργαλείων AI από μαθητές