Νέο κύμα ταλαιπωρίας: Παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Εγνατία Οδό έως το τέλος του 2026

Σε παρατεταμένη δοκιμασία τίθενται οι μετακινήσεις και οι οδικές μεταφορές στην Ήπειρο, καθώς οι περιορισμοί κυκλοφορίας στους δύο μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της περιφέρειας λαμβάνουν νέα χρονική επέκταση. Όπως αναφέρει το typosepeirou.gr, οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην επισημοποίηση των αποφάσεων που διατηρούν τα εργοτάξια και τις στενώσεις λωρίδων τόσο κατά μήκος της Εγνατίας Οδού όσο και σε κομβικό σημείο της Ιονίας Οδού. Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα χιλιάδων μετακινούμενων, επαγγελματιών της εφοδιαστικής αλυσίδας και ταξιδιωτών που διασχίζουν το τοπικό και υπερτοπικό οδικό δίκτυο.
Στο τμήμα της Εγνατίας Οδού που διατρέχει τη Θεσπρωτία, η Διεύθυνση Αστυνομίας αποφάσισε την παράταση των υφιστάμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από την 1η Σεπτεμβρίου έως και την 31η Δεκεμβρίου 2026. Το μέτρο αφορά τη διαδρομή από τη χιλιομετρική θέση 0+000 έως τη χιλιομετρική θέση 48+800, δηλαδή από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας έως τα διοικητικά όρια του Νομού Ιωαννίνων. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, οι παρεμβάσεις κρίνονται απαραίτητες για την εκτέλεση εξειδικευμένων εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης σε κρίσιμες υποδομές.
Οι τεχνικές παρεμβάσεις επικεντρώνονται κυρίως σε συγκροτήματα σηράγγων που αποτελούν ραχοκοκαλιά του άξονα, όπως οι σήραγγες Βασιλικού, Μεσοβουνίου – Γκρίκας, Νεοχωρίου, Σέλιανης – Παραμυθιάς και Αγίου Νικολάου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία θα διακόπτεται περιοδικά στην αριστερή ή τη δεξιά λωρίδα, καθώς και στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, ανάλογα με τις ανάγκες των συνεργείων. Η ροή των οχημάτων θα εξυπηρετείται από την εναπομείνασα ελεύθερη λωρίδα του ίδιου ρεύματος, ενώ ορίζεται ρητά ότι σε καμία περίπτωση δεν θα διακοπεί η κυκλοφορία στο συνολικό πλάτος του οδοστρώματος.
Την ευθύνη για τη σωστή τοποθέτηση της εργοταξιακής σήμανσης και την επίβλεψη της οδικής ασφάλειας φέρει το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας, το οποίο θα ενημερώνεται εγγράφως 24 ώρες πριν από κάθε νέα παρέμβαση.
Αντίστοιχες αποφάσεις αναμένεται να ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα και για τα γειτονικά τμήματα της Εγνατίας Οδού στους Νομούς Ιωαννίνων και Γρεβενών, καθώς η συνολική διαδικασία πιστοποίησης των υποδομών βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ταυτόχρονα, ανάλογη εικόνα καταγράφεται και στην Ιόνια Οδό, όπου τίθενται σε εφαρμογή μακροχρόνιοι περιορισμοί λόγω τεχνικών έργων.
Συγκεκριμένα, από την Τετάρτη 26 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026, ισχύει 24ωρος αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας και της ΛΕΑ από το 66,58ο έως το 67,65ο χιλιόμετρο στο ρεύμα κατεύθυνσης προς Ιωάννινα, με την κίνηση να διεξάγεται αποκλειστικά από την αριστερή λωρίδα.
Δονάτος Παππάς

Δονάτος Παππάς

Ο Δονάτος Παππάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή παρουσία στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της ψηφιακής δημοσιογραφίας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας έχει καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας, με έμφαση στην τεκμηριωμένη ενημέρωση, την ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής κρίσης και τη διαφάνεια στον δημόσιο διάλογο.
Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου καθώς και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον διάλογο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στη σύγχρονη κοινωνία.
Συνεργάζεται ως αρθρογράφος με την εφημερίδα «Τύπος Ηπείρου» και το περιοδικό «Step», ενώ είναι ειδικός συνεργάτης στο Prisma Radio 91,6. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με μεγάλα ενημερωτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, όπως το newsit.gr και το newsbomb.gr, καθώς και με την εκπομπή LIVE NEWS του MEGA TV.
Ταυτόχρονα δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής πέντε ενημερωτικών και θεματικών ιστοσελίδων: epirusbomb.gr, kanalakinews.gr, artinos.gr, thesprotiatoday.gr και mamafagito.gr, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιφερειακής ενημέρωσης και της διαδικτυακής δημοσιογραφίας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε