ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι οι 19 από την Κρήτη – Οι ποινές



Ποινές φυλάκισης έως δύο χρόνια για παράνομες επιχορηγήσεις μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ένοχοι κηρύχθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι 19 από τους 22 κατηγορούμενους σε ότι αφορά το σκέλος της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ που αφορά επιδοτήσεις σε άτομα από την Κρήτη που δήλωναν ιδιοκτήτες ή εκμισθωτές εκτάσεων σε απομακρυσμένες περιοχές, (Άνδρο, Κάσο, Κάλυμνο, Νίσυρο, Καστοριά και Φλώρινα)


Το δικαστήριο επέβαλε ποινές από 1 ετος έως 2 έτη , με τριετή αναστολή, σε 14 από τους 19 καταδικασθέντες που κρίθηκαν ένοχοι ως φυσικοί αυτουργοί, λαμβάνοντας επιχορηγήσεις από 25.000 έως 85.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους 5 που καταδικαστηκαν ως απλοί συνεργοί, στον έναν επιβλήθηκε ποινή ενός έτους με αναστολή και στους υπόλοιπους τέσσερις χρηματική ποινή από 8.500 έως 11.000 ευρώ.

Το δικαστήριο αναγνώρισε κατά πλειοψηφία σε 18 από τους 19 καταδικασθέντες το ελαφρυντικό του πρότερου συννομου βίου, αν και ο εισαγγελέας είχε την άποψη ότι το ελαφρυντικό πρέπει να απορριφθεί.




Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή και των 22 κατηγορουμένων όπως κατηγορούνται.




Source link

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε

Επέστρεψαν οι πελαργοί-σύμβολο της Εγνατίας Οδού

Συνεπείς στο ετήσιο ραντεβού τους εμφανίστηκαν και φέτος οι πελαργοί

Όλυμπος: Αγνοείται ορειβάτης – Επιχείρηση από την ΕΜΑΚ με drones

Ο ορειβάτης κινήθηκε προς την κορυφή του Ολύμπου και χάθηκαν