Στο «μικροσκόπιο» της Δημοτικής Επιτροπής η αποκατάσταση του Δημαρχείου Ιωαννίνων

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η κατάσταση του κεντρικού Δημαρχείου Ιωαννίνων, ενός κτιρίου με ιδιαίτερη συμβολική και ιστορική αξία, το οποίο πλέον εκπέμπει ξεκάθαρο «σήμα κινδύνου» λόγω των εκτεταμένων φθορών που παρουσιάζει. Όπως καταγράφει το typosepeirou.gr, η εικόνα εγκατάλειψης δεν περιορίζεται μόνο στην πρόσοψη αλλά επεκτείνεται σε ολόκληρο το κτιριακό συγκρότημα, προκαλώντας τα δυσμενή σχόλια πολιτών και επισκεπτών.

Το ζήτημα επανήλθε επιτακτικά στο προσκήνιο κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, με τον δημοτικό σύμβουλο της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας», Στέφανο Μάντζιο, να ζητά την άμεση ιεράρχηση του έργου ως απόλυτη προτεραιότητα. Από την πλευρά της δημοτικής αρχής, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Θωμάς Γιωτίτσας, περιέγραψε ένα δαιδαλώδες παρασκήνιο γραφειοκρατικών εμποδίων, υπενθυμίζοντας την επεισοδιακή προσπάθεια αποκατάστασης κατά την προηγούμενη θητεία, όταν η τοποθέτηση σκαλωσιών οδήγησε μέχρι και στην κλήση της Αστυνομίας μετά από παρέμβαση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων.

Η ουσία του προβλήματος φαίνεται να εστιάζεται στη διαφωνία των υπηρεσιών για το εύρος των παρεμβάσεων, με τον Δήμο να καλείται τώρα να εκπονήσει μια νέα, ολοκληρωμένη μελέτη που θα αποτελέσει τη βάση για έναν νέο γύρο διαβουλεύσεων. Χωρίς αυτό το πρώτο, στέρεο βήμα, η αποκατάσταση του ιστορικού οικοδομήματος παραμένει μετέωρη, εγκλωβισμένη ανάμεσα στην πολιτική βούληση και τις αυστηρές προδιαγραφές προστασίας των μνημείων.

Δονάτος Παππάς

Δονάτος Παππάς

Ο Δονάτος Παππάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή και ενεργή παρουσία στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της ψηφιακής δημοσιογραφίας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής έχει ασχοληθεί με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα, την τεκμηρίωση των πληροφοριών και την έγκυρη ενημέρωση του κοινού.

Η δημοσιογραφική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην ανάδειξη θεμάτων που αφορούν την κοινωνία, την αυτοδιοίκηση, την πολιτική επικαιρότητα και την περιφέρεια, με βασικές αρχές την ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής κρίσης, τη διασταύρωση της πληροφορίας και τη διαφάνεια στον δημόσιο διάλογο.

Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου, καθώς και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον δημόσιο και δημοσιογραφικό διάλογο για τον ρόλο και την ευθύνη των Μέσων στη σύγχρονη κοινωνία.

Παράλληλα, συνεργάζεται ως αρθρογράφος με την εφημερίδα «Τύπος Ηπείρου» και το περιοδικό «Step», ενώ είναι ειδικός συνεργάτης στο Prisma Radio 91,6. Συνεργάζεται με τα ενημερωτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, μεταξύ άλλων τα newsit.gr και newsbomb.gr, καθώς και με την ενημερωτική εκπομπή LIVE NEWS του MEGA TV.

Σημαντικό μέρος της επαγγελματικής του δραστηριότητας αποτελεί η ανάπτυξη και λειτουργία ψηφιακών ενημερωτικών μέσων. Είναι ιδιοκτήτης και διαχειριστής πέντε ενημερωτικών και θεματικών ιστοσελίδων — epirusbomb.gr, kanalakinews.gr, artinos.gr, thesprotiatoday.gr και mamafagito.gr — μέσα από τις οποίες δραστηριοποιείται στην περιφερειακή ενημέρωση και στην καθημερινή ψηφιακή δημοσιογραφική παραγωγή.

Με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, την τοπική δημοσιογραφία, την έρευνα και την ανάδειξη θεμάτων της επικαιρότητας, ο Δονάτος Παππάς δραστηριοποιείται στον χώρο των Μέσων με στόχο την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών και την ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε

Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία με καταιγίδες, μπουρίνια και χαλάζι – Σε red code 11 περιοχές, στο επίκεντρο και η Αττική

Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο είναι η Λάρισα,

Φωτιά τώρα στο Λιμογάρδι Φθιώτιδας – Επιχειρούν δύο εναέρια

Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες καθώς και οκτώ πυροσβεστικά.