Με ιδιαίτερη επιτυχία και σε κλίμα βαθιάς συναισθηματικής φόρτισης ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνάντηση της ομάδας ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για άτομα τρίτης ηλικίας, η οποία φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του 1ου ΚΗΦΗ Ιωαννίνων.
Η δράση, που αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος ενίσχυσης της ψυχικής υγείας των ηλικιωμένων, επικεντρώθηκε στην αναδίπλωση της προσωπικής ιστορίας των συμμετεχόντων, δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη να μοιραστούν επιτεύγματα και στιγμές υπερηφάνειας που σφράγισαν τη διαδρομή τους.
Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα ψυχικά αποθέματα και οι μηχανισμοί ανθεκτικότητας που επέτρεψαν στους ηλικιωμένους να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες του παρελθόντος, προσδίδοντας νέο νόημα στην καθημερινότητά τους. Η παρέμβαση, την οποία συντόνισαν η ψυχολόγος Σοφία Γκόντα και η κοινωνιολόγος Πώλα Κομνηνού από το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία», βασίστηκε στις αρχές της θετικής ψυχολογίας και της αφηγηματικής προσέγγισης, στοχεύοντας στην τόνωση της αυτοεκτίμησης και της ψυχικής ευεξίας των μελών.
Οι βιωματικές ασκήσεις λειτούργησαν ως καταλύτης για την έκφραση συναισθημάτων, ενώ η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση έχει οριστεί για την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, συνεχίζοντας την προσπάθεια για την πρόληψη της κοινωνικής απομόνωσης στην τρίτη ηλικία.