Ξεκινούν στις 15 Σεπτεμβρίου οι δολωματικοί ψεκασμοί δακοκτονίας στη Θεσπρωτία

Στην έναρξη του προγράμματος δολωματικών ψεκασμών για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς προχωρά η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, θέτοντας ως ημερομηνία εκκίνησης την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2026. Όπως ενημερώνει το typosepeirou.gr, οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στις κοινότητες που έχουν ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα δακοκτονίας, εφόσον οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. Το αναλυτικό πρόγραμμα των ψεκασμών πρόκειται να αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας, ενώ παράλληλα θα κοινοποιείται εγκαίρως στις τοπικές κοινότητες για την άμεση ενημέρωση των καλλιεργητών.

Η αρμόδια Υπηρεσία απευθύνει αυστηρή σύσταση προς τους ελαιοκαλλιεργητές να διευκολύνουν το έργο των συνεργείων, φροντίζοντας να ανοίξουν τυχόν περιφραγμένα κτήματα και να καθαρίσουν τα αγροτεμάχιά τους από ζιζάνια και εμπόδια. Παράλληλα, συνιστάται στους παραγωγούς να παρευρίσκονται στα ελαιοπερίβολα κατά τη διάρκεια της εφαρμογής, αναφέροντας άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Ιδιαίτερη μέριμνα απαιτείται και από άλλες επαγγελματικές ομάδες της περιοχής, καθώς οι κτηνοτρόφοι καλούνται να απομακρύνουν τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες εκτάσεις, ενώ οι μελισσοκόμοι οφείλουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τα μελισσοσμήνη τους. Για τους βιοκαλλιεργητές επισημαίνεται η υποχρέωση ευδιάκριτης οριοθέτησης των ελαιώνων τους, καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι εργολάβοι δεν φέρουν ευθύνη. Για επιπλέον διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Δ.Α.Α. Π.Ε. Θεσπρωτίας στα τηλέφωνα 2665360160 και 2665360162.

Δονάτος Παππάς

Δονάτος Παππάς

Ο Δονάτος Παππάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή και ενεργή παρουσία στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της ψηφιακής δημοσιογραφίας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής έχει ασχοληθεί με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα, την τεκμηρίωση των πληροφοριών και την έγκυρη ενημέρωση του κοινού.

Η δημοσιογραφική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην ανάδειξη θεμάτων που αφορούν την κοινωνία, την αυτοδιοίκηση, την πολιτική επικαιρότητα και την περιφέρεια, με βασικές αρχές την ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής κρίσης, τη διασταύρωση της πληροφορίας και τη διαφάνεια στον δημόσιο διάλογο.

Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου, καθώς και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον δημόσιο και δημοσιογραφικό διάλογο για τον ρόλο και την ευθύνη των Μέσων στη σύγχρονη κοινωνία.

Παράλληλα, συνεργάζεται ως αρθρογράφος με την εφημερίδα «Τύπος Ηπείρου» και το περιοδικό «Step», ενώ είναι ειδικός συνεργάτης στο Prisma Radio 91,6. Συνεργάζεται με τα ενημερωτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, μεταξύ άλλων τα newsit.gr και newsbomb.gr, καθώς και με την ενημερωτική εκπομπή LIVE NEWS του MEGA TV.

Σημαντικό μέρος της επαγγελματικής του δραστηριότητας αποτελεί η ανάπτυξη και λειτουργία ψηφιακών ενημερωτικών μέσων. Είναι ιδιοκτήτης και διαχειριστής πέντε ενημερωτικών και θεματικών ιστοσελίδων — epirusbomb.gr, kanalakinews.gr, artinos.gr, thesprotiatoday.gr και mamafagito.gr — μέσα από τις οποίες δραστηριοποιείται στην περιφερειακή ενημέρωση και στην καθημερινή ψηφιακή δημοσιογραφική παραγωγή.

Με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, την τοπική δημοσιογραφία, την έρευνα και την ανάδειξη θεμάτων της επικαιρότητας, ο Δονάτος Παππάς δραστηριοποιείται στον χώρο των Μέσων με στόχο την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών και την ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε

Διαβάστε στον «Τύπο»: ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ – ΝΑΚΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Φωτιά τώρα στο Λασίθι – Μήνυμα από το 112

Συναγερμός στην Πυροσβεστική. Φωτιά τώρα ξέσπασε στην Κριτσά Λασιθίου Κρήτης