Europa League: Ο Γιάρεμτσουκ υπέγραψε την ανατροπή του Ολυμπιακού απέναντι στη Γιαγκελόνια (2-1)



Πρώτη νίκη για τον Ιμανόλ Αλγκουαθίλ στο τιμόνι του Ολυμπιακού.

Με το δεξί ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στη League Phase του Europa League, επικρατώντας με 2-1 της Γιαγκελόνια στο καυτό «Γεώργιος Καραϊσκάκης».


Η Γιαγκελόνια σόκαρε τους γηπεδόυχους στο 20ό λεπτό. Μετά από λάθος απομάκρυνση του Ορτέγκα, οι Πολωνοί έφυγαν στην αντεπίθεση και ο Καϊέταν Σζμιτ, μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 31’ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Ζότα Σίλβα πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, όμως ο Αμπράμοβιτς απέκρουσε.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 42’ ο Αμπράμοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά στο σουτ του Γκονζάλες. Ωστόσο, ο Μεξικανός επιθετικός πήρε την… εκδίκησή του ένα λεπτό αργότερα.


Στο 43’, μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Ρέτσου, ο τερματοφύλακας της Γιαγκελόνια απέκρουσε, αλλά ο Γκονζάλες πήρε το «ριμπάουντ» και από κοντά διαμόρφωσε το 1-1. Έτσι, ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με την ισοπαλία, σε ένα πρώτο ημίχρονο με καλό ρυθμό και σημαντικές ευκαιρίες εκατέρωθεν.


Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός επιδίωξε την ανατροπή, κυριαρχώντας των Πολωνών. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή και ήταν διαρκή απειλή για την άμυνα των Πολωνών. Στο 59’ ο Ζότα απείλησε μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Φρόιλερ, όμως ο Αμπράμοβιτς απέκρουσε με τα πόδια.

Στο 62’ ο Αλγκουαθίλ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ρομάν Γιάρεμτσουκ, ο οποίος έμελλε να εξελιχθεί σε χρυσή αλλαγή για τον Βάσκο τεχνικό. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 81’ κέρδισε διαδοχικά κόρνερ, ενώ λίγο αργότερα υπήρξαν διαμαρτυρίες για τράβηγμα στον Γιάρεμτσουκ μέσα στην περιοχή.


Η πίεση απέδωσε καρπούς στο 84ο λεπτό. Ο Φρόιλερ έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Γιάρεμτσουκ με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 2-1 και ολοκληρώνοντας την ανατροπή για τον Ολυμπιακό.

Στο 90+2΄ ο Ολυμπιακός άγγιξε τρίτο γκολ, όμως το σουτ του Ρέτσου σταμάτησε στο δοκάρι.

Η αναμέτρηση έληξε με νικητές τους Πειραιώτες, οι οποίοι μπήκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη διοργάνωση, παίρνοντας παράλληλα ψυχολογικό «boostaρισμα» ενόψει της συνέχειας.




Source link

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε

Τραμπ σε Ιράν: Για κάθε επίθεση σε πλοίο, θα καταστρέφουμε γέφυρα ή εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας

Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί το Ιράν για βομβαρδισμό πολιτικών υποδομών

Παξοί: Κάηκαν ολοσχερώς τα δύο τουριστικά σκάφη – Πώς ο καπετάνιος έσωσε τους επιβάτες

Ο καπετάνιος απομάκρυνε εγκαίρως τέσσερις τουρίστες από καταμαράν που τυλίχθηκε