Τραγωδία στην Ηγουμενίτσα: 27χρονος ομολόγησε τη δολοφονία της 25χρονης πρώην συντρόφου του

Μια απέραντη θλίψη και έντονος προβληματισμός επικρατούν στην τοπική κοινωνία της Θεσπρωτίας عقب την αποκάλυψη μιας ακόμη τραγικής υπόθεσης αφαιρέσεως ανθρώπινης ζωής, η οποία εκτυλίχθηκε το βράδυ της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου 2026 στην περιοχή της Ηγουμενίτσας. Μια 25χρονη γυναίκα βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένη στον λαιμό από αιχμηρό αντικείμενο στο πρώτο κιόσκι του παραλιακού ποδηλατόδρομου της πόλης. Όπως έγινε γνωστό, δράστης της εγκληματικής ενέργειας είναι ο 27χρονος πρώην σύντροφός της, ο οποίος συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές και ομολόγησε την πράξη του έπειτα από συστηματική εξέταση, σύμφωνα με το typosepeirou.gr.

Η κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών υπήρξε άμεση, όταν διερχόμενος πολίτης ενημέρωσε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας για τον εντοπισμό της άτυχης κοπέλας. Σχεδόν ταυτόχρονα, ο 27χρονος κατηγορούμενος πραγματοποίησε τηλεφωνική κλήση στις αστυνομικές αρχές υποστηρίζοντας πως ο ίδιος και η συντροφός του δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από αγνώστους, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι είχε απομακρυνθεί τραυματισμένος από το σημείο χωρίς να γνωρίζει την ακριβή τοποθεσία στην οποία βρισκόταν.

Οι αστυνομικοί που προσέτρεξαν στην περιοχή εντόπισαν τον 27χρονο φέροντα τραύμα στο στήθος και μεριμνήσαν για την άμεση μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, την οποία ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηγουμενίτσας, οι προβαλλόμενοι ισχυρισμοί του 27χρονου κατέρρευσαν ταχύτατα. Οι αστυνομικοί αξιολόγησαν με ακρίβεια τα ευρήματα στον τόπο του εγκλήματος και εντόπισαν σοβαρές αντιφάσεις στην αρχική του κατάθεση.

Πιεζόμενος από τα αδιάσειστα στοιχεία, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι ο ίδιος κατάφερε τα θανατηφόρα πλήγματα με μαχαίρι στην 25χρονη, με την οποία διατηρούσε προσωπική σχέση στο παρελθόν. Παράλληλα, υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου είχε απορρίψει το όπλο του εγκλήματος κατά τη φυγή του, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Σε βάρος του 27χρονου σχηματίστηκε ογκοδέστατη δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών περί ενδοοικογενειακής βίας και περί όπλων. Ο συλληφθείς οδηγείται ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας για την απαγγελία των κατηγοριών. Το τραγικό αυτό συμβάν αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τη σοβαρότητα των φαινομένων βίας στις διαπροσωπικές σχέσεις, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη την Ήπειρο.

Δονάτος Παππάς

Δονάτος Παππάς

Ο Δονάτος Παππάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή και ενεργή παρουσία στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της ψηφιακής δημοσιογραφίας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής έχει ασχοληθεί με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα, την τεκμηρίωση των πληροφοριών και την έγκυρη ενημέρωση του κοινού.

Η δημοσιογραφική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην ανάδειξη θεμάτων που αφορούν την κοινωνία, την αυτοδιοίκηση, την πολιτική επικαιρότητα και την περιφέρεια, με βασικές αρχές την ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής κρίσης, τη διασταύρωση της πληροφορίας και τη διαφάνεια στον δημόσιο διάλογο.

Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου, καθώς και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον δημόσιο και δημοσιογραφικό διάλογο για τον ρόλο και την ευθύνη των Μέσων στη σύγχρονη κοινωνία.

Παράλληλα, συνεργάζεται ως αρθρογράφος με την εφημερίδα «Τύπος Ηπείρου» και το περιοδικό «Step», ενώ είναι ειδικός συνεργάτης στο Prisma Radio 91,6. Συνεργάζεται με τα ενημερωτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, μεταξύ άλλων τα newsit.gr και newsbomb.gr, καθώς και με την ενημερωτική εκπομπή LIVE NEWS του MEGA TV.

Σημαντικό μέρος της επαγγελματικής του δραστηριότητας αποτελεί η ανάπτυξη και λειτουργία ψηφιακών ενημερωτικών μέσων. Είναι ιδιοκτήτης και διαχειριστής πέντε ενημερωτικών και θεματικών ιστοσελίδων — epirusbomb.gr, kanalakinews.gr, artinos.gr, thesprotiatoday.gr και mamafagito.gr — μέσα από τις οποίες δραστηριοποιείται στην περιφερειακή ενημέρωση και στην καθημερινή ψηφιακή δημοσιογραφική παραγωγή.

Με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, την τοπική δημοσιογραφία, την έρευνα και την ανάδειξη θεμάτων της επικαιρότητας, ο Δονάτος Παππάς δραστηριοποιείται στον χώρο των Μέσων με στόχο την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών και την ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε

Κρήτη: Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ δύο ανήλικοι έπειτα από ατυχήματα με ηλεκτρικά πατίνια

Ένας 14χρονος έχει υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στην Μονάδα Εντατικής

Κακοκαιρία εξπρές με ισχυρούς ανέμους, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις – Θα «χτυπήσει» και την Αττική

Επιδείνωση του καιρού σήμερα. Σε ισχύ έκτακτο δελτίο. Μεταβολή του