Σούλι: Αυτοψία της Ομάδας Έρευνας για την αναστήλωση του – Υπουργείο Πολιτισμού και Πανεπιστήμια ενώνουν δυνάμεις

Σε μια νέα εποχή εισέρχεται ο ιστορικός χώρος του Σουλίου, καθώς το φιλόδοξο σχέδιο για την αναστήλωση και την ανάδειξή του περνά πλέον στη φάση της υλοποίησης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του typosepeirou.gr, ομάδα ειδικών επιστημόνων και η Ομάδα Έρευνας και Μελέτης πραγματοποίησαν επιτόπια αυτοψία στον ιερό βράχο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού με το ΕΜΠ και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Το ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο περιλαμβάνει την αυστηρή οριοθέτηση ζωνών προστασίας και την επίλυση χρόνιων χωροταξικών ζητημάτων, ενώ δίνει προτεραιότητα στην αποκατάσταση εμβληματικών σημείων όπως το Κάστρο της Κιάφας, οι οικίες των Σουλιωτών και η οικία Μπούση. Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για τη στερέωση των τριών κεντρικών πηγαδιών του οικισμού που κινδυνεύουν με κατάρρευση, από τα συνολικά 400 που διαθέτει η περιοχή, καθώς και για τη συντήρηση των ιστορικών ναών του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Δονάτου.

Η προσπάθεια αυτή δεν αφορά μόνο την αρχιτεκτονική διάσωση, αλλά και τη διατήρηση της εθνικής και ηθικής συνείδησης που κληροδότησαν οι Σουλιώτες, μετατρέποντας τον χώρο σε έναν προσβάσιμο πόλο ιστορικής μνήμης μέσω της χάραξης νέων μονοπατιών.

Δονάτος Παππάς

Δονάτος Παππάς

Ο Δονάτος Παππάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή παρουσία στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της ψηφιακής δημοσιογραφίας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας έχει καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας, με έμφαση στην τεκμηριωμένη ενημέρωση, την ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής κρίσης και τη διαφάνεια στον δημόσιο διάλογο.
Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου καθώς και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον διάλογο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στη σύγχρονη κοινωνία.
Συνεργάζεται ως αρθρογράφος με την εφημερίδα «Τύπος Ηπείρου» και το περιοδικό «Step», ενώ είναι ειδικός συνεργάτης στο Prisma Radio 91,6. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με μεγάλα ενημερωτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, όπως το newsit.gr και το newsbomb.gr, καθώς και με την εκπομπή LIVE NEWS του MEGA TV.
Ταυτόχρονα δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής πέντε ενημερωτικών και θεματικών ιστοσελίδων: epirusbomb.gr, kanalakinews.gr, artinos.gr, thesprotiatoday.gr και mamafagito.gr, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιφερειακής ενημέρωσης και της διαδικτυακής δημοσιογραφίας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε

Εργατικό Κέντρο Άρτας: «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» μετά το νέο δυστύχημα

Βαρύ πένθος σκεπάζει την Άρτα μετά την είδηση για τον

Θεσσαλονίκη: Βγήκε στο μπαλκόνι και απειλούσε περιοίκους με κυνηγετικά όπλα

Από την εισαγγελική Αρχή διατάχθηκε να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση