Μία προσφορά υποβλήθηκε στη διαγωνιστική διαδικασία αναφορικά με την παραχώρηση του δικαιώματος διοίκησης, διαχείρισης, λειτουργίας, ανάπτυξης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης του Διεθνούς Αεροδρομίου Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος».
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Υπερταμείο/Growthfund προσφορά υπέβαλε το επενδυτικό σχήμα «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ FRAPORT AG – DELTA AIRPORT INVESTMENTS A.E. – ΠΗΛΕΑΣ Α.Ε.» το οποίο αποτελείται από τις ακόλουθες εταιρείες: (α) τη γερμανική εταιρεία με την επωνυμία «FRAPORT AG FRANKFURT AIRPORT SERVICES WORLDWIDE», (β) την ημεδαπή εταιρεία με την επωνυμία «DELTA AIRPORT INVESTMENTS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ» συμφερόντων Κοπελούζου και (γ) την ημεδαπή εταιρεία με την επωνυμία «ΠΗΛΕΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» συμφερόντων Κωνσταντακόπουλου.
Growthfund: Ιδρύει νέο επενδυτικό ταμείο – Σε ποιους τομείς θα επενδύσει
Σύμφωνα με την ανακοίνωση η αξιολόγηση της προσφοράς για το αεροδρόμιο Καλαμάτας θα εκκινήσει άμεσα, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες, με στόχο την ανακήρυξη του Προτιμητέου Επενδυτή μέχρι τα τέλη 2024.
Το αεροδρόμιο Καλαμάτας
Υπενθυμίζεται ότι βασικός στόχος του Υπερταμείου/Growthfund, μέσω της παραχώρησης του αεροδρομίου Καλαμάτας, είναι η υλοποίηση σειράς επενδύσεων ενταγμένων σε ένα ολοκληρωμένο business plan για την επέκταση και αναβάθμιση των υποδομών του Αεροδρομίου και την εξασφάλιση ενός συνδυασμού υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης υψηλής ποιότητας για τον Αερολιμένα. Παράλληλα το Υπερταμείο/Growthfund θα αποκτήσει ποσοστό 10% στο μετοχικό κεφάλαιο της
Παραχωρησιούχου Εταιρείας με στόχο να διασφαλίσει τη συνέχεια και την ταχεία υλοποίηση του έργου που θα ενισχύσει περαιτέρω το τουριστικό ρεύμα στο νομό Μεσσηνίας και ευρύτερα στη νότια Πελοπόννησο.
Όπως έχει ανακοινώσει το Υπερταμείο θα ακολουθήσουν διαγωνισμοί και για τα υπόλοιπα 22 περιφερειακά αεροδρόμια που έχει στο χαρτοφυλάκιό του.
Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν σχετικού διαγωνισμού, έχουν επιλεγεί οι σύμβουλοι (χρηματοοικονομικού – EUROBANK, τεχνικού – «ΔΟΞΙΑΔΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» και νομικού – YLP & DVLaw), για την εκτίμηση της κατάστασης των αεροδρομίων και των σχετικών επενδύσεων και επικαιροποίηση της μελέτης της KANTOR για τα 22 Περιφερειακά Αεροδρόμια.
Πρόκειται για την αξιοποίηση, αναβάθμιση και παραχώρηση της λειτουργίας των αεροδρομίων Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Αστυπάλαιας, Χίου, Ιωαννίνων, Ικαρίας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κάσου, Κοζάνης, Κυθήρων, Λέρου, Μήλου, Λήμνου, Νέας Αγχιάλου, Νάξου, Πάρου, Σητείας, Σκύρου, Σύρου, Καστοριάς και Καστελλορίζου.