Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 13 Οκτωβρίου στην Ιόνια Οδό λόγω εργασιών στη σήραγγα Καλυδώνας
Σε εφαρμογή τίθενται προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ιόνια Οδό στο ρεύμα κατεύθυνσης προς Ιωάννινα, εξαιτίας προγραμματισμένων εργασιών χρωματισμού στη σήραγγα Καλυδώνας. Οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν στις 7 το πρωί της Τρίτης 13 Οκτωβρίου και αναμένεται να διαρκέσουν έως τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου 2026.
Όπως αναφέρει το typosepeirou.gr, η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση προς την Ήπειρο θα εκτρέπεται από τον Ανισόπεδο Κόμβο Γαβρολίμνης έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Μεσολογγίου. Οι οδηγοί θα εξέρχονται από τη βασική αρτηρία του αυτοκινητοδρόμου στον κόμβο Γαβρολίμνης και, ακολουθώντας την προσωρινή σήμανση, θα κινούνται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού μέχρι τον κόμβο Μεσολογγίου, όπου θα εισέρχονται εκ νέου στην Ιόνια Οδό.
Παράλληλα, η εταιρεία διαχείρισης «Νέα Οδός» ανακοίνωσε ότι για το διάστημα των εργασιών θα ισχύσουν μειωμένα κόμιστρα στον μετωπικό σταθμό διοδίων της Κλόκοβας. Η εταιρεία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή και να συμμορφώνονται με την εργοταξιακή σήμανση, ενώ επισημαίνεται ότι εφόσον οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα, η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί άμεσα.