Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε περιοχές των Ιωαννίνων Πέμπτη και Παρασκευή
Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. σχετικά με τις απαραίτητες τεχνικές εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν στα δίκτυα ηλεκτροδότησης, γεγονός που θα φέρει προσωρινές διακοπές ρεύματος σε περιοχές των Ιωαννίνων, σύμφωνα με το typosepeirou.gr. Οι παρεμβάσεις είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 22 και της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου 2026, επηρεάζοντας συγκεκριμένα τμήματα του νομού.
Ειδικότερα, για την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, οι διακοπές θα ξεκινήσουν από τις 09:30 το πρωί έως τις 11:30 στην περιοχή του Γραμμένου. Θα ακολουθήσει διακοπή από τις 12:00 έως τις 13:00 στο Κάτω Νεοχωρόπουλο, επηρεάζοντας τις οδούς Νικ. Γλυκή, Πουλίδη, Λάκκας Σουλίου, Βλαχερνών, Νίζνα, Δήλου καθώς και τις γύρω παρόδους.
Το πρόγραμμα της Πέμπτης θα ολοκληρωθεί με τη διακοπή στον Ελαφότοπο, η οποία θα διαρκέσει από τις 13:30 έως τις 15:30. Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, οι εργασίες θα επικεντρωθούν στην περιοχή του Αβγού και συγκεκριμένα πέριξ του πτηνοτροφείου κ. Πετράκη, από τις 09:00 έως τις 11:00 το πρωί.
Από την πλευρά του, ο Διαχειριστής επισημαίνει ότι εφόσον οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα από το προγραμματισμένο, η ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθεί πριν από τη λήξη των χρονικών ορίων.
Για λόγους ασφαλείας, οι πολίτες καλούνται να θεωρούν πως τα δίκτυα φέρουν συνεχώς ρεύμα και να αποφεύγουν κάθε προσέγγιση σε αγωγούς ή εξοπλισμό ακόμα κι αν βρίσκονται στο έδαφος, ενώ ζητείται η κατανόηση των καταναλωτών για την ολιγόωρη ταλαιπωρία.