Παγκόσμια διάκριση για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου – Ασημένιο μετάλλιο για τον Γιώργο Σταμούλη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης
Με μια σπουδαία παγκόσμια διάκριση ξεκίνησαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Ανοιχτής Θάλασσας (Open Water 2026), το οποίο διεξάγεται στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, σύμφωνα με το typosepeirou.gr.
Ο αθλητής του γιαννιώτικου συλλόγου Γεώργιος Σταμούλης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 1.000 μέτρα με διπλά πέδιλα (BF), ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Στην ίδια κούρσα των ανδρών, ο Θεόφιλος Λέκκας άγγιξε το μετάλλιο ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του στην 4η θέση, ενώ στις γυναίκες η Αποστολία Μαχαίρα πλασαρίστηκε στη 18η θέση.
Παράλληλα, και οι τρεις εκπρόσωποι του ΠΑΣ Γιάννινα σφράγισαν την πρόκρισή τους στους τελικούς των 150 μέτρων BF Elimination. Ο Λέκκας σημείωσε χρόνο 1:15.75 παίρνοντας τη 2η θέση στους άνδρες, ο Σταμούλης με 1:18.09 ήταν επίσης 2ος στους νέους, ενώ η Μαχαίρα προκρίθηκε στον τελικό των νεανίδων με την 6η επίδοση (1:29.92).
Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της γιαννιώτικης ομάδας στην Αίγυπτο κρίνεται εξαιρετικός, περιλαμβάνοντας ένα παγκόσμιο μετάλλιο, μια πλασάρισμα στην τετράδα και τρεις προκρίσεις σε τελικούς.