Δήμος Σουλίου: 500.000 ευρώ σε Γαρδίκι, Χόικα και Γλυκή για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας

Στην προκήρυξη ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τη βελτίωση των υποδομών του πρωτογενούς τομέα προχωρά ο Δήμος Σουλίου, στοχεύοντας στην ουσιαστική αναβάθμιση του δικτύου μετακίνησης των παραγωγών της περιοχής. Σύμφωνα με το typosepeirou.gr, το έργο «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στις Δημοτικές κοινότητες Γαρδικίου – Χοΐκας και Γλυκής Δήμου Σουλίου (Υποέργο 1)» διαθέτει συνολικό προϋπολογισμό 490.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

Η τεχνική παρέμβαση περιλαμβάνει εκτεταμένες εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης, με βασική επιδίωξη την ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση στις γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις των τριών κοινότητων. Η χρηματοδότηση της δράσης είναι εξασφαλισμένη μέσω του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ 2023-2027 και του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.).

Η επιλογή του αναδόχου θα πραγματοποιηθεί με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής. Η υποβολή των φακέλων από τις ενδιαφερόμενες κατασκευαστικές εταιρείες γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος ΕΣΗΔΗΣ, με καταληκτική ημερομηνία την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2026 και ώρα 11:00 π.μ.

Η διαδικασία της αποσφράγισης των προσφορών έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2026 την ίδια ώρα, ενώ το συμβατικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών εντός δώδεκα μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, προσδίδοντας αναπτυξιακή δυναμική στην τοπική οικονομία της Θεσπρωτίας.

Δονάτος Παππάς

Δονάτος Παππάς

Ο Δονάτος Παππάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή και ενεργή παρουσία στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της ψηφιακής δημοσιογραφίας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής έχει ασχοληθεί με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα, την τεκμηρίωση των πληροφοριών και την έγκυρη ενημέρωση του κοινού.

Η δημοσιογραφική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην ανάδειξη θεμάτων που αφορούν την κοινωνία, την αυτοδιοίκηση, την πολιτική επικαιρότητα και την περιφέρεια, με βασικές αρχές την ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής κρίσης, τη διασταύρωση της πληροφορίας και τη διαφάνεια στον δημόσιο διάλογο.

Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου, καθώς και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον δημόσιο και δημοσιογραφικό διάλογο για τον ρόλο και την ευθύνη των Μέσων στη σύγχρονη κοινωνία.

Παράλληλα, συνεργάζεται ως αρθρογράφος με την εφημερίδα «Τύπος Ηπείρου» και το περιοδικό «Step», ενώ είναι ειδικός συνεργάτης στο Prisma Radio 91,6. Συνεργάζεται με τα ενημερωτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, μεταξύ άλλων τα newsit.gr και newsbomb.gr, καθώς και με την ενημερωτική εκπομπή LIVE NEWS του MEGA TV.

Σημαντικό μέρος της επαγγελματικής του δραστηριότητας αποτελεί η ανάπτυξη και λειτουργία ψηφιακών ενημερωτικών μέσων. Είναι ιδιοκτήτης και διαχειριστής πέντε ενημερωτικών και θεματικών ιστοσελίδων — epirusbomb.gr, kanalakinews.gr, artinos.gr, thesprotiatoday.gr και mamafagito.gr — μέσα από τις οποίες δραστηριοποιείται στην περιφερειακή ενημέρωση και στην καθημερινή ψηφιακή δημοσιογραφική παραγωγή.

Με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, την τοπική δημοσιογραφία, την έρευνα και την ανάδειξη θεμάτων της επικαιρότητας, ο Δονάτος Παππάς δραστηριοποιείται στον χώρο των Μέσων με στόχο την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών και την ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε

Κοζάνη: Συνελήφθη ο 39χρονος δραπέτης από τις φυλακές Κασσάνδρας

Ο 39χρονος δραπέτης, που συνελήφθη στην Κοζάνη, έκτιε ποινή στις

Ολυμπιακός – Μονακό 91-70: «Ερυθρόλευκο» πάρτι και ξεκίνημα με το δεξί στα play-off

Το πρώτο από τα τρία βήματα έγινε για τον Ολυμπιακό,