Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας προαναγγέλλει ο Αντώνης Μπέζας για τις φυλακές στο Φιλιάτι

Την έντονη θεσμική αντίδραση της τοπικής αυτοδιοίκησης προκαλεί η κυβερνητική απόφαση για τη δημιουργία νέου σωφρονιστικού καταστήματος στη Θεσπρωτία, με τις εξελίξεις να λαμβάνουν νομική τροπή. Όπως καταγράφει το typosepeirou.gr, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για την Ηγουμενίτσα», Αντώνης Μπέζας, προανήγγειλε προσφυγές ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, εκφράζοντας την απόλυτη αντίθεση του συνδυασμού του στη χωροθέτηση της δομής.

Η συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, σημαδεύτηκε από την τοποθέτηση του πρώην βουλευτή σχετικά με την επιλογή του χώρου του πρώην στρατοπέδου «Υπολοχαγού Θωμά Τριάντη» στους Φιλιάτες. Ο κ. Μπέζας διευκρίνισε ότι η διαφωνία του δεν αφορά την αναγκαιότητα ύπαρξης σωφρονιστικών καταστημάτων στην περιοχή, αλλά αποκλειστικά το σημείο εγκατάστασης, το οποίο χαρακτήρισε ακατάλληλο και εντός του αστικού ιστού. Παράλληλα, έθεσε ζητήματα νομιμότητας της διαδικασίας χωροθέτησης και αμφισβήτησε τον αναπτυξιακό χαρακτήρα της επένδυσης, η οποία συνοδεύεται από εξαγγελία χρηματοδότησης ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, συνδέοντας το εγχείρημα με την προηγούμενη αποδυνάμωση της περιοχής λόγω του κλεισίματος του στρατοπέδου.

Η στάση αυτή αποτυπώνει το κλίμα προβληματισμού που επικρατεί στην περιφέρεια Ηπείρου γύρω από ζυμώσεις που αφορούν την τοπική ανάπτυξη και τις υποδομές. Ενώ η κυβέρνηση προχωρά τον σχεδιασμό της, οι τοπικοί φορείς ετοιμάζονται να αξιοποιήσουν κάθε θεσμικό και νομικό εργαλείο για να αποτρέψουν την υλοποίηση του έργου στη συγκεκριμένη θέση. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κρίνει κατά πόσο οι εξαγγελίες του κ. Μπέζα θα μεταφραστούν σε έμπρακτες νομικές ενέργειες στα ανώτατα ακυρωτικά δικαστήρια της χώρας, καθορίζοντας το μέλλον της επένδυσης στη Θεσπρωτία.

Δονάτος Παππάς

Δονάτος Παππάς

Ο Δονάτος Παππάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή και ενεργή παρουσία στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της ψηφιακής δημοσιογραφίας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής έχει ασχοληθεί με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα, την τεκμηρίωση των πληροφοριών και την έγκυρη ενημέρωση του κοινού.

Η δημοσιογραφική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην ανάδειξη θεμάτων που αφορούν την κοινωνία, την αυτοδιοίκηση, την πολιτική επικαιρότητα και την περιφέρεια, με βασικές αρχές την ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής κρίσης, τη διασταύρωση της πληροφορίας και τη διαφάνεια στον δημόσιο διάλογο.

Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου, καθώς και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον δημόσιο και δημοσιογραφικό διάλογο για τον ρόλο και την ευθύνη των Μέσων στη σύγχρονη κοινωνία.

Παράλληλα, συνεργάζεται ως αρθρογράφος με την εφημερίδα «Τύπος Ηπείρου» και το περιοδικό «Step», ενώ είναι ειδικός συνεργάτης στο Prisma Radio 91,6. Συνεργάζεται με τα ενημερωτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, μεταξύ άλλων τα newsit.gr και newsbomb.gr, καθώς και με την ενημερωτική εκπομπή LIVE NEWS του MEGA TV.

Σημαντικό μέρος της επαγγελματικής του δραστηριότητας αποτελεί η ανάπτυξη και λειτουργία ψηφιακών ενημερωτικών μέσων. Είναι ιδιοκτήτης και διαχειριστής πέντε ενημερωτικών και θεματικών ιστοσελίδων — epirusbomb.gr, kanalakinews.gr, artinos.gr, thesprotiatoday.gr και mamafagito.gr — μέσα από τις οποίες δραστηριοποιείται στην περιφερειακή ενημέρωση και στην καθημερινή ψηφιακή δημοσιογραφική παραγωγή.

Με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, την τοπική δημοσιογραφία, την έρευνα και την ανάδειξη θεμάτων της επικαιρότητας, ο Δονάτος Παππάς δραστηριοποιείται στον χώρο των Μέσων με στόχο την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών και την ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε

Συναγερμός στην Κόνιτσα: Εντοπίστηκε άμεσα πεζοπόρος που είχε χαθεί στο μονοπάτι για τη Μονή Στομίου

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας γυναίκας πεζοπόρου η οποία

Super League: Οι ημέρες και οι ώρες της πρώτης αγωνιστικής – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Με τρεις αναμετρήσεις αναμένεται να ανοίξει το Σάββατο 22/8 η