Σειρά προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων τίθεται σε ισχύ στον αυτοκινητόδρομο «Ιόνια Οδός», προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες για την εφαρμογή ειδικής σήμανσης στην περιοχή του ορύγματος, στο 128,5ο χιλιόμετρο. Οι παρεμβάσεις στοχεύουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των διερχόμενων οδηγών και στην άρτια συντήρηση του οδικού δικτύου.
Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2026 στις 07:00 το πρωί και θα διατηρηθούν έως την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2026 στις 18:00 το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια του πενθημέρου αυτού, προβλέπεται η πλήρης εκτροπή της κυκλοφορίας στον κλάδο με κατεύθυνση προς Αντίρριο.
Όπως αναφέρει το typosepeirou.gr, η διοχέτευση των οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού (Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων), στο τμήμα που εκτείνεται μεταξύ του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Άρτας (140,891ο χλμ) και του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Αμφιλοχίας (106,197ο χλμ).
Παράλληλα, στο πλαίσιο των ίδιων μέτρων, θα ισχύσει πλήρης αποκλεισμός της εισόδου στον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Αντίρριο, τόσο στον Α/Κ Άρτας (140,891ο χλμ) όσο και στον Ημικόμβο (ΗΜΚ) Κομποτίου (130,513ο χλμ). Σε περίπτωση που οι προγραμματισμένες εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα, η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί άμεσα. Η αρμόδια εταιρεία συντήρησης συνιστά στους οδηγούς την αυστηρή τήρηση της εργοταξιακής σήμανσης.