Γαρδίκι Θεσπρωτίας: Εθνικό χρέος η αναζήτηση των τεσσάρων αγνοουμένων της ΕΛΔΥΚ – Συγκλονιστική ενημέρωση των οικογενειών

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και εθνικής περισυλλογής πραγματοποιήθηκε στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας η επίσημη ενημέρωση των οικογενειών των τεσσάρων ηρώων της ΕΛΔΥΚ, οι οποίοι εξακολουθούν να αγνοούνται από την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο. Η εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης και ο Επίτροπος Προεδρίας της Κύπρου Μάριος Χαρτσιώτης, εστίασε στην εξέλιξη των ερευνών της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ). Σύμφωνα με το typosepeirou.gr, η Πολιτεία επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της για τη συνέχιση των εκταφών και των ταυτοποιήσεων, αναγνωρίζοντας το ηθικό χρέος απέναντι στους Παύλο Κελέση, Βαγγέλη Κωνσταντίνου, Βασίλη Μονάχου και Ηλία Τσώνη.

Η διαδικασία, η οποία ξεκίνησε συστηματικά το 2006, παραμένει μια εξαιρετικά σύνθετη και συναισθηματικά φορτισμένη αποστολή. Οι εκπρόσωποι της ΔΕΑ παρουσίασαν τα επιστημονικά δεδομένα και την πορεία των εργασιών στη Μεγαλόνησο, επισημαίνοντας τις δυσκολίες που προκύπτουν από το πέρασμα του χρόνου. Ο Δήμαρχος Σουλίου Θανάσης Ντάνης και ο Αντιδήμαρχος Τάσος Αναστασίου εξέφρασαν τη διαρκή στήριξη της τοπικής κοινωνίας προς τους συγγενείς, οι οποίοι βιώνουν επί πέντε δεκαετίες την αγωνία της αβεβαιότητας.

Το κλείσιμο αυτής της «ανοιχτής πληγής» αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, καθώς η ταυτοποίηση των λειψάνων είναι η ελάχιστη πράξη δικαιοσύνης για τους Θεσπρωτούς στρατιώτες που θυσιάστηκαν στα αιματοβαμμένα χώματα της Κύπρου. Η θεσμική παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε πως η αναζήτηση της αλήθειας για τους αγνοουμένους παραμένει ζήτημα εθνικής τιμής και ιστορικής συνέπειας.

Δονάτος Παππάς

Δονάτος Παππάς

Ο Δονάτος Παππάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή παρουσία στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της ψηφιακής δημοσιογραφίας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας έχει καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας, με έμφαση στην τεκμηριωμένη ενημέρωση, την ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής κρίσης και τη διαφάνεια στον δημόσιο διάλογο.
Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου καθώς και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον διάλογο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στη σύγχρονη κοινωνία.
Συνεργάζεται ως αρθρογράφος με την εφημερίδα «Τύπος Ηπείρου» και το περιοδικό «Step», ενώ είναι ειδικός συνεργάτης στο Prisma Radio 91,6. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με μεγάλα ενημερωτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, όπως το newsit.gr και το newsbomb.gr, καθώς και με την εκπομπή LIVE NEWS του MEGA TV.
Ταυτόχρονα δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής πέντε ενημερωτικών και θεματικών ιστοσελίδων: epirusbomb.gr, kanalakinews.gr, artinos.gr, thesprotiatoday.gr και mamafagito.gr, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιφερειακής ενημέρωσης και της διαδικτυακής δημοσιογραφίας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε

Περιοριστικοί όροι στη χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά

Η Μαρία Καρρά αντιμετώπιζε κατηγορίες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου

Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας: Πήρε μπρος ο Ναν – Σημαντική νίκη για τους «πράσινους» (82-74)

Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Ερυθρό Αστέρα στο Telekom Center Athens