Τέλος στη φυγή: Συνελήφθη στα Ιωάννινα άνδρας που αναζητούσαν με καταδίκες 12 ετών

Σημαντική επιτυχία κατέγραψε η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ιωαννίνων, προχωρώντας το μεσημέρι της 30ης Μαρτίου 2026 στη σύλληψη ενός ημεδαπού, ο οποίος αναζητούνταν επί σειρά ετών για σοβαρές δικαστικές εκκρεμότητες. Σύμφωνα με το typosepeirou.gr, ο συλληφθείς εντοπίστηκε στην πόλη των Ιωαννίνων και κατά τον έλεγχο των στοιχείων του διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις από το Μονομελές και το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Οι κατηγορίες αφορούσαν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και μη απόδοση δημοσίων εσόδων, αδικήματα που επιφέρουν αυστηρές έννομες συνέπειες.

Η συνολική ποινή που καλείται να εκτίσει ο ημεδαπός ξεπερνά τα 12 έτη φυλάκισης, καθώς οι τρεις αποφάσεις προέβλεπαν δύο ποινές των πέντε ετών έκαστη και μία επιπλέον 28 μηνών. Η σύλληψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των διαρκών και στοχευμένων ελέγχων της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό φυγόποινων και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και δικαιοσύνης στην περιοχή. Οι αρχές των Ιωαννίνων έδειξαν για ακόμη μια φορά υψηλά αντανακλαστικά, κλείνοντας μια υπόθεση που εκκρεμούσε από τα δικαστήρια της πρωτεύουσας.

Μετά την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών, ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα για την εκτέλεση των αποφάσεων. Η υπόθεση υπενθυμίζει τη σημασία της τήρησης των εργασιακών και φορολογικών κανόνων, καθώς οι συστηματικές παραβάσεις και η αποφυγή των υποχρεώσεων προς το δημόσιο και τους εργαζομένους οδηγούν αργά ή γρήγορα στη δικαιοσύνη, ανεξάρτητα από το πού επιλέγει κανείς να αναζητήσει καταφύγιο.

Δονάτος Παππάς

Δονάτος Παππάς

Ο Δονάτος Παππάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή παρουσία στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της ψηφιακής δημοσιογραφίας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας έχει καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας, με έμφαση στην τεκμηριωμένη ενημέρωση, την ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής κρίσης και τη διαφάνεια στον δημόσιο διάλογο.
Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου καθώς και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον διάλογο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στη σύγχρονη κοινωνία.
Συνεργάζεται ως αρθρογράφος με την εφημερίδα «Τύπος Ηπείρου» και το περιοδικό «Step», ενώ είναι ειδικός συνεργάτης στο Prisma Radio 91,6. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με μεγάλα ενημερωτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, όπως το newsit.gr και το newsbomb.gr, καθώς και με την εκπομπή LIVE NEWS του MEGA TV.
Ταυτόχρονα δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής πέντε ενημερωτικών και θεματικών ιστοσελίδων: epirusbomb.gr, kanalakinews.gr, artinos.gr, thesprotiatoday.gr και mamafagito.gr, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιφερειακής ενημέρωσης και της διαδικτυακής δημοσιογραφίας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε

Πάσχα 2026: Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο

Πώς θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα ενόψει Πάσχα 2026, τι

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ορκίζονται ότι «θα κυνηγήσουν» και «θα σκοτώσουν» τον Νετανιάχου

«Αν «αυτός ο εγκληματίας», ο «δολοφόνος παιδιών», ο «σιωνιστής πρωθυπουργός»