Τα στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια σε ότι αφορά στο φαινόμενο της λειψυδρίας σε όλη τη χώρα είναι συγκλονιστικά και τρομάζουν για το πόσο επικίνδυνη και ανίκανη μπορεί να γίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία όπως φαίνεται δεν κάνει τίποτα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία κοντεύει να γίνει… “Αφρική”!
Η στάθμη των υδάτων σε όλη τη χώρα πέφτει επικίνδυνα και για αυτό το τρομακτικό γεγονός η κυβέρνηση δεν κάνει απολύτως τίποτα.. ή μάλλον κάνει, βοήθα το φαινόμενο και προσπαθεί μάλιστα να ωφεληθεί κάνοντας business ή και όπως λέμε αλλιώς πραγματοποιεί “αναθέσεις” στους κολλητούς της ολιγάρχες που “ρουφάνε” το αίμα του απλού λαού που παλεύει καθημερινά για να επιβιώσει σε αυτή τη “ζούγκλα” που έφτιαξαν εδώ και χρόνια οι ανίκανοι της πολιτείας.
Η αγροτική «ανάπτυξη» της χώρας και ιδίως της Θεσσαλίας για τον Μητσοτάκη έχει άλλη έννοια και ο πρωθυπουργός έχει το δικό του όραμα.
Σε μοντέλο λοιπόν τύπου Ανγκόλας, Μοζαμβίκης, Νιγηρίας, Καμπότζης ο Μητσοτάκης πουλάει το νερό της Θεσσαλίας στους Ολλανδούς της HVA με εμπλεκόμενους στο κόλπο και τον πυγμάχο Αυγενάκη αλλά και την ΤΕΡΝΑ!
Ως τότε, λοιπόν, θα μπορούσε κανείς να πει ότι η λειψυδρία είναι και… τεχνητή προκειμένου να γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει για τη φαμίλια!
Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες από τις λίμνες που στερεύουν και το νερό υποχωρεί αισθητά. Θα μας πείτε, σημεία των καιρών και της κλιματικής αλλαγής. Δεν γίνεται όμως αυτή η ρημάδα η κλιματική αλλαγή να “χτυπά” μόνο την Ελλάδα.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αμφιλοχίας, Αθανάσιος Τορουνίδης, εδώ και 15 ημέρες έχει υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων στη λίμνη που βρίσκεται ανάμεσα στο Αγρίνιο και την Αμφιλοχία.
«Ο δήμος δεν προμηθεύεται νερό από τη λίμνη Αμβρακία, πιθανά όμως οι κτηνοτρόφοι που είναι γύρω γύρω να αντλούν λίγο νερό για να ποτίσουν τα ζωντανά τους, γιατί υπάρχει τεράστιο θέμα λειψυδρίας».
Όπως λέει ο δήμαρχος, η ευρύτερη περιοχή αντιμετωπίζει προβλήματα έλλειψης νερού: «Ενα σημείο είναι στην περιοχή που βάζουμε νερό 1-2 ώρες το πρωί, 1-2 ώρες το απόγευμα, για να μπορεί να έχει επάρκεια, στο ορεινό κομμάτι του Μενιδίου, Φλωριάδα λέγεται. Εκεί προσπαθούμε αυτή τη στιγμή και εμπλουτίζουμε με βυτιοφόρα».
«Ενα-δύο άλλα κομμάτια είναι η Στάνος, ένα μεγάλο χωριό, στο οποίο δίνουμε νερό το πρωί και το απόγευμα», υπογράμμισε ο κ. Τορουνίδης.