ΕΙΝΗ: Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση της υγείας στην Ήπειρο – Ανακοίνωση-καταπέλτης των γιατρών για το «νέο ΕΣΥ»

Σε μια μεθοδική και τεκμηριωμένη παρέμβαση προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ), καταθέτοντας μια αναλυτική καταγραφή των προβλημάτων που ταλανίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας στην περιφέρεια. Σύμφωνα με το typosepeirou.gr, η συνδικαλιστική ένωση των γιατρών εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην κυβερνητική ρητορική περί αναβάθμισης του ΕΣΥ, κάνοντας λόγο για μια προσπάθεια ωραιοποίησης μιας πραγματικότητας που απέχει σημαντικά από τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών.

Η ΕΙΝΗ εστιάζει στην αυξανόμενη εξάρτηση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων από συμβασιούχους και ιδιώτες γιατρούς, μια πρακτική που, όπως υποστηρίζει, οδηγεί στην εμπορευματοποίηση της υγείας και στην αποδυνάμωση του δημόσιου χαρακτήρα της. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο Νοσοκομείο Λευκάδας, όπου η αποχώρηση μόνιμων στελεχών καλύπτεται πλέον από επικουρικό προσωπικό, με το ποσοστό των συμβασιούχων να αγγίζει το 33%.

Αντίστοιχα, για το Νοσοκομείο Άρτας επισημαίνεται η καθυστέρηση στην υλοποίηση των υπεσχημένων προσλήψεων, την ώρα που προκρίνονται λύσεις μέσω ιδιωτών βιοπαθολόγων με δελτία παροχής υπηρεσιών. Η κριτική της Ένωσης επεκτείνεται και στην πρωτοβάθμια φροντίδα, με αφορμή τις προκηρύξεις για ιδιώτες γιατρούς στα Κέντρα Υγείας Δερβιζιάνων και Άνω Καλεντίνης.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Ηπείρου ξεκαθαρίζουν ότι οι υγειονομικές ανάγκες των απομακρυσμένων περιοχών είναι πάγιες και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με πρόσκαιρες λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΙΝΗ καταθέτει μια δέσμη διεκδικήσεων που περιλαμβάνει μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων και οριστική παύση των συνεχών μετακινήσεων προσωπικού μεταξύ των μονάδων υγείας, ζητώντας μια ριζική αλλαγή πλεύσης στην υγειονομική πολιτική της περιοχής.

Δονάτος Παππάς

Δονάτος Παππάς

Ο Δονάτος Παππάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή παρουσία στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της ψηφιακής δημοσιογραφίας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας έχει καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας, με έμφαση στην τεκμηριωμένη ενημέρωση, την ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής κρίσης και τη διαφάνεια στον δημόσιο διάλογο.
Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου καθώς και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον διάλογο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στη σύγχρονη κοινωνία.
Συνεργάζεται ως αρθρογράφος με την εφημερίδα «Τύπος Ηπείρου» και το περιοδικό «Step», ενώ είναι ειδικός συνεργάτης στο Prisma Radio 91,6. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με μεγάλα ενημερωτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, όπως το newsit.gr και το newsbomb.gr, καθώς και με την εκπομπή LIVE NEWS του MEGA TV.
Ταυτόχρονα δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής πέντε ενημερωτικών και θεματικών ιστοσελίδων: epirusbomb.gr, kanalakinews.gr, artinos.gr, thesprotiatoday.gr και mamafagito.gr, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιφερειακής ενημέρωσης και της διαδικτυακής δημοσιογραφίας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε

Θάνατος 19χρονης στο Αργοστόλι: Βαριές κατηγορίες στους τρεις συλληφθέντες – «Κλειδί» οι τοξικολογικές εξετάσεις

Τα βίντεο «καίνε» τους τρεις κατηγορούμενους που προσπάθησαν να καλύψουν

«Καλοκαιρινή» Μεγάλη Τρίτη με τον υδράργυρο να περνά τους 20 βαθμούς

Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένεται φέτος η Μεγάλη