«Ξέφυγε» ο Φιντάν: Στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ κατά μουσουλμανικών χωρών



Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, μέσω… Ισραήλ, έκανε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν δήλωσε την Κυριακή ότι οι μουσουλμανικές χώρες της περιοχής ανησυχούν για μια αυξανόμενη στρατιωτική συμμαχία μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου.


Ο Φιντάν ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει ενταχθεί σε αυτή την ομάδα, παρότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

«Κανείς δεν μας έχει δώσει διαβεβαιώσεις ότι αυτή η πρωτοβουλία δεν στρεφόταν εναντίον μας, πριν ή μετά την ίδρυσή της», δήλωσε ο Φιντάν κατά τη διάρκεια του Antalya Diplomacy Forum στη νότια Τουρκία.

Αναφέρθηκε επίσης σε σχόλια που έκανε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, ενώ στεκόταν δίπλα στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Κύπρου σε μια τριμερή σύνοδο στο Ισραήλ πέρυσι.


Σε συνέντευξη Τύπου τον Δεκέμβριο, ο Νετανιάχου δήλωσε:

«Σε όσους φαντασιώνονται ότι μπορούν να επαναφέρουν τις αυτοκρατορίες τους και την κυριαρχία τους πάνω στα εδάφη μας, λέω: Ξεχάστε το. Δεν πρόκειται να συμβεί. Μην το σκέφτεστε καν», σε μια προφανή αναφορά προς την Τουρκία.




Source link

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε

Τζόκερ 14/5/2026: Κλήρωσε για 10,9 εκατ. ευρώ – Οι αριθμοί που δίνουν το mega τζακ ποτ

Τουλάχιστον 11,6 εκατ. ευρώ μοιράζει το Τζόκερ την Κυριακή (17/5).

ΗΠΑ και Ιράν κοντά σε ιστορική συμφωνία – Ανακοινώσεις εντός 24 ωρών

Παρά την αισιοδοξία που καταγράφεται τις τελευταίες ώρες, τόσο στην