Ήπειρος: Παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές στα ορεινά την Τρίτη

Σε μια μεταβατική φάση εισέρχεται το σκηνικό του καιρού στην Ήπειρο για την τρέχουσα Τρίτη, καθώς η περιοχή αναμένεται να επηρεαστεί από παροδικά φαινόμενα. Σύμφωνα με το typosepeirou.gr, η ημέρα θα ξεκινήσει με σχετικά ομαλές συνθήκες, ωστόσο η εμφάνιση νεφώσεων κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αλλάξει τα δεδομένα, ιδιαίτερα στα ορεινά τμήματα του γεωγραφικού διαμερίσματος. Οι μετεωρολογικές προβλέψεις υποδεικνύουν την εκδήλωση τοπικών βροχών και πρόσκαιρων όμβρων στις ορεινές ζώνες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρήσει έναν πιο αίθριο χαρακτήρα, με εξαίρεση τη Μακεδονία και τη Θράκη όπου τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα.
Η ορατότητα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά, απαιτώντας την προσοχή των οδηγών στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου. Όπως αναφέρει το typosepeirou.gr, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση που δεν θα ξεπεράσει τα 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην περιοχή θα διατηρηθεί σε επίπεδα συμβατά με την εποχή, ξεκινώντας από τους 12 βαθμούς Κελσίου και φτάνοντας έως τους 23 βαθμούς στις πεδινές περιοχές, αν και στο εσωτερικό της Ηπείρου και στα ορεινά οι τιμές θα παραμείνουν αισθητά χαμηλότερες.
Η μεταβολή αυτή του καιρού εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αστάθειας που επηρεάζει κυρίως τον βορειοελλαδικό χώρο. Σύμφωνα με το typosepeirou.gr, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα αγγίξει τοπικά τους 26 βαθμούς, η Δυτική Ελλάδα θα κινηθεί σε πιο ήπιους τόνους. Από αργά τη νύχτα, αναμένεται στροφή των ανέμων σε βόρειους στα βόρεια της χώρας, μια εξέλιξη που θα καθορίσει τη φυσιογνωμία του καιρού για τις επόμενες ημέρες, διατηρώντας το ενδιαφέρον για την εξέλιξη των φαινομένων στα ορεινά της Ηπείρου.
Δονάτος Παππάς

Δονάτος Παππάς

Ο Δονάτος Παππάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή και ενεργή παρουσία στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της ψηφιακής δημοσιογραφίας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής έχει ασχοληθεί με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα, την τεκμηρίωση των πληροφοριών και την έγκυρη ενημέρωση του κοινού.

Η δημοσιογραφική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην ανάδειξη θεμάτων που αφορούν την κοινωνία, την αυτοδιοίκηση, την πολιτική επικαιρότητα και την περιφέρεια, με βασικές αρχές την ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής κρίσης, τη διασταύρωση της πληροφορίας και τη διαφάνεια στον δημόσιο διάλογο.

Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου, καθώς και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον δημόσιο και δημοσιογραφικό διάλογο για τον ρόλο και την ευθύνη των Μέσων στη σύγχρονη κοινωνία.

Παράλληλα, συνεργάζεται ως αρθρογράφος με την εφημερίδα «Τύπος Ηπείρου» και το περιοδικό «Step», ενώ είναι ειδικός συνεργάτης στο Prisma Radio 91,6. Συνεργάζεται με τα ενημερωτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, μεταξύ άλλων τα newsit.gr και newsbomb.gr, καθώς και με την ενημερωτική εκπομπή LIVE NEWS του MEGA TV.

Σημαντικό μέρος της επαγγελματικής του δραστηριότητας αποτελεί η ανάπτυξη και λειτουργία ψηφιακών ενημερωτικών μέσων. Είναι ιδιοκτήτης και διαχειριστής πέντε ενημερωτικών και θεματικών ιστοσελίδων — epirusbomb.gr, kanalakinews.gr, artinos.gr, thesprotiatoday.gr και mamafagito.gr — μέσα από τις οποίες δραστηριοποιείται στην περιφερειακή ενημέρωση και στην καθημερινή ψηφιακή δημοσιογραφική παραγωγή.

Με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, την τοπική δημοσιογραφία, την έρευνα και την ανάδειξη θεμάτων της επικαιρότητας, ο Δονάτος Παππάς δραστηριοποιείται στον χώρο των Μέσων με στόχο την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών και την ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε

Σε πλήρη επιτήρηση η Σαντορίνη: Νέα συστήματα για έγκαιρη ανίχνευση σεισμών

Το έργο των γεωδαιτικών σταθμών «συμπληρώνουν» οι σεισμογράφοι, οι οποίοι

Παλλήνη: Επιτέθηκαν σε κοσμηματοπώλη για τρία ευρώ – Βίντεο – ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για σκηνές πανικού, με το κατάστημα