Μπουρλότο στο Δήμο Ιωαννιτών: Αντουανέτες, παντεσπάνια και αποχωρήσεις – Χάος και βαριές κουβέντες στο Δημοτικό Συμβούλιο
«Μπουρλότο» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων έβαλε η χθεσινή συνεδρίαση, με τις ύβρεις, τις ιστορικές αναφορές στη Μαρία Αντουανέτα και τις ομαδικές αποχωρήσεις να συνθέτουν ένα σκηνικό απόλυτου χάους.
Όπως αναφέρει το typosepeirou.gr, μια τυπική συζήτηση για τον απολογισμό της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εξελίχθηκε σε μετωπική σύγκρουση, όταν η αντιπολίτευση ζήτησε εξηγήσεις για τα «θολά» οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε ο Κώστας Κρικώνης. Η κατάσταση εκτροχιάστηκε όταν ο Αντιδήμαρχος Θωμάς Γιωτίτσας επιτέθηκε στους συμβούλους της μειοψηφίας, υποστηρίζοντας ότι δεν καταλαβαίνουν από λογιστικά, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των Καλογιάννη, Παπαγεωργίου και Κολόκα.
Το «φυτίλι» όμως άναψε ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος παρομοίασε την αντιπολίτευση με τη Μαρία Αντουανέτα και μίλησε για «όχλο που βοούσε», οδηγώντας την Πρόεδρο του Σώματος να διακόψει άρον-άρον τη συνεδρίαση μπροστά στον κίνδυνο γενικευμένης σύρραξης. Με την επανέναρξη, η αίθουσα ήταν μισοάδεια, καθώς οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποχώρησαν πυροβολώντας τον Δήμαρχο για «ασχημοσύνη» και υπενθυμίζοντας παλαιότερες προσβολές του.
Ο κ. Μπέγκας αναγκάστηκε να πάρει πίσω τη λέξη «όχλος», όμως η ζημιά είχε ήδη γίνει, με το typosepeirou.gr, να καταγράφει μια από τις πιο μαύρες σελίδες του τοπικού πολιτικού διαλόγου. Η δημοτική αρχή επιμένει ότι πρόκειται για σχέδιο υπονόμευσης, αλλά η εικόνα της «χάβρας» στο Δημαρχείο προκαλεί ήδη αλγεινή εντύπωση στην τοπική κοινωνία.