Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε λειτουργία μέσα στο καλοκαίρι πέντε νέοι σταθμοί



Από τα τέλη Μαΐου, θα παραμείνει κλειστή για 15 μέρες η βασική γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης.

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία των πέντε νέων σταθμών του μετρό Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Καλαμαριάς.


Με τους νέους σταθμούς, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το δίκτυο του μετρό θα επεκταθεί κατά πέντε χιλιόμετρα.

Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι από τα τέλη Μαΐου, θα παραμείνει κλειστή για 15 μέρες η βασική γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πραγματοποιηθούν συνολικά δοκιμαστικά δρομολόγια και να πιστοποιηθούν όλα τα συστήματα λειτουργίας.

Μετά τον Ιούνιο, θα κινούνται στο δίκτυο και οι συρμοί, που θα εξυπηρετούν την Καλαμαριά, το πρώτο διάστημα όμως θα φτάνουν εκεί χωρίς επιβάτες. Όσοι μετακινούνται και έχουν προορισμό τη Νέα Ελβετία, στον σταθμό της Μαρτίου θα μετεπιβιβάζονται στους συρμούς τη κεντρικής γραμμής, σύμφωνα με την ΕΡΤ.


Όπως επισημαίνεται, «αγκάθι» για το έργο παραμένει η διάνοιξη της Πόντου. Ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, έχει ξεκαθαρίσει ότι δε θα είναι έτοιμη μέχρι την λειτουργία της γραμμής της Καλαμαριάς. Οι διαδικασίες, ωστόσο, τρέχουν προκειμένου να αναδειχθεί ανάδοχος του έργου μέσα στο 2026.


{https://exchange.glomex.com/video/v-di4i8km3nre1?integrationId=40599y14juihe6ly}

Με πληροφορίες της ΕΡΤ




Source link

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε

Οπαδική βία στον Άγιο Δημήτριο: Συλλήψεις για επεισόδιο τον Δεκέμβριο – Βρήκαν οπλοστάσιο και €300.000

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ. Σιδηρογροθιά, φυσίγγια και 300.000 ευρώ τα

CBS: Ο Αλί Χαμενεΐ δεν εμπιστευόταν τον γιο του ως διάδοχό του στην ηγεσία του Ιράν

Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ είναι ο τρίτος ανώτατος ηγέτης του Ιράν