Πάργα: 70 χρόνια τουριστικής λάμψης με μια ιστορική συμφωνική βραδιά
Η Πάργα προετοιμάζεται να τιμήσει με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια μια σημαντική επέτειο, συμπληρώνοντας φέτος εβδομήντα χρόνια από την απαρχή της οργανωμένης τουριστικής της διαδρομής. Όπως αναφέρει το typosepeirou.gr, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάργας διοργανώνει μια εμβληματική συμφωνική βραδιά, επιλέγοντας να αναδείξει την ιστορικότητα του τόπου μέσα από μια υψηλής αισθητικής πολιτιστική εκδήλωση. Η κεντρική γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαΐου 2026, στις 21:00, στην Πλατεία Ελευθερίας, η οποία θα διαμορφωθεί κατάλληλα για να υποδεχθεί ένα πολυπληθές κοινό σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη μουσική και μνήμες.
Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την επίσημη αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, φέρει έντονο συγκινησιακό φορτίο, καθώς είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Πέτρου Γιούργα. Σύμφωνα με το typosepeirou.gr, η διοργάνωση αυτή δεν αποτελεί απλώς μια γιορτή για το παρελθόν, αλλά μια θεσμική κίνηση που συνδέει τη μακρά τουριστική παράδοση της περιοχής με τη σύγχρονη πολιτιστική της ταυτότητα. Η επιλογή της Συμφωνικής Ορχήστρας Ιωαννίνων να συμπράξει με τη Χορωδία Πάργας υπογραμμίζει τη σημασία των περιφερειακών καλλιτεχνικών συνεργασιών και την αξία της τοπικής δημιουργίας.
Το καλλιτεχνικό σκέλος της βραδιάς αναμένεται να κεντρίσει το διεθνές ενδιαφέρον, καθώς την μπαγκέτα του μαέστρου θα κρατά ο παγκοσμίου φήμης Eduardo Marturet. Μαζί του στη σκηνή θα βρεθούν οι ερμηνευτές Αριάννα, Αθηνά Κλιούμη και Νίκος Παπαδιώτης, προσφέροντας ένα πρόγραμμα που αναμένεται να αποτελέσει το κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός της σεζόν για την Ήπειρο. Η Πάργα, μέσα από αυτή τη συμφωνική βραδιά, επιβεβαιώνει τη θέση της ως ένας προορισμός που επενδύει στην ποιότητα, τιμώντας τις επτά δεκαετίες που την καθιέρωσαν στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.