ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα κατάρτισης με επίδομα 600 ευρώ για αγρότες στη Θεσπρωτία

Στην υλοποίηση μιας νέας στοχευμένης πρωτοβουλίας για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα προχωρά η ΔΥΠΑ, εγκαινιάζοντας πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης που αφορά τις δενδρώδεις καλλιέργειες στη Θεσπρωτία. Η δράση, η οποία φέρει τον τίτλο «Κλάδεμα και εμβολιασμός δενδρωδών καλλιεργειών – εσπεριδοειδή, ελιά, ακτινιδιά, αμπέλι», αποτελεί καρπό της συνεργασίας μεταξύ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας. Όπως σημειώνει το typosepeirou.gr, το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για να καλύψει τις εξειδικευμένες ανάγκες της τοπικής αγροτικής οικονομίας, προσφέροντας σε 20 ωφελούμενους τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους σε κρίσιμες καλλιεργητικές τεχνικές.
Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 120 ωρών, απευθύνεται τόσο σε ανέργους όσο και σε εργαζόμενους που κατοικούν στον Δήμο Ηγουμενίτσας. Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι δομημένη σε δύο άξονες: τη θεωρητική κατάρτιση, η οποία θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, και την πρακτική άσκηση, η οποία θα λάβει χώρα σε επιλεγμένα αγροκτήματα μελών και συνεταιρισμών της περιοχής. Η μεθοδολογία αυτή διασφαλίζει ότι οι συμμετέχοντες δεν θα περιοριστούν στη θεωρητική γνώση, αλλά θα έρθουν σε άμεση επαφή με το αντικείμενο στο φυσικό του περιβάλλον, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία στις ιδιαιτερότητες της ελιάς, των εσπεριδοειδών και του αμπελιού.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκέλος των παροχών προς τους καταρτιζόμενους, καθώς η συμμετοχή επιδοτείται με 5 ευρώ ανά ώρα, οδηγώντας σε ένα συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 600 ευρώ. Επιπλέον, προβλέπεται πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους συμμετέχοντες καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Μέσω αυτών των προγραμμάτων, η ΔΥΠΑ επιδιώκει να δημιουργήσει ένα πιο ανταγωνιστικό εργατικό δυναμικό στην Ήπειρο, ικανό να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγροτικής παραγωγής και να συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση των τοπικών προϊόντων.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αναζητήσουν τις λεπτομέρειες για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην επίσημη ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ. Η πρωτοβουλία αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της διά βίου μάθησης ως εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης για την περιφέρεια, συνδέοντας την εκπαίδευση με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας και τις παραγωγικές δυνατότητες της Θεσπρωτίας.
Δονάτος Παππάς

Δονάτος Παππάς

Ο Δονάτος Παππάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή παρουσία στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της ψηφιακής δημοσιογραφίας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας έχει καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας, με έμφαση στην τεκμηριωμένη ενημέρωση, την ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής κρίσης και τη διαφάνεια στον δημόσιο διάλογο.
Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου καθώς και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον διάλογο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στη σύγχρονη κοινωνία.
Συνεργάζεται ως αρθρογράφος με την εφημερίδα «Τύπος Ηπείρου» και το περιοδικό «Step», ενώ είναι ειδικός συνεργάτης στο Prisma Radio 91,6. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με μεγάλα ενημερωτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, όπως το newsit.gr και το newsbomb.gr, καθώς και με την εκπομπή LIVE NEWS του MEGA TV.
Ταυτόχρονα δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής πέντε ενημερωτικών και θεματικών ιστοσελίδων: epirusbomb.gr, kanalakinews.gr, artinos.gr, thesprotiatoday.gr και mamafagito.gr, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιφερειακής ενημέρωσης και της διαδικτυακής δημοσιογραφίας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε

Αστυπάλαια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί λόγω λειψυδρίας – Παράταση για την Πάτμο

Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της λειψυδρίας αναμένεται να διαρκέσει

Φυλακές Ιωαννίνων: Νέα αιφνιδιαστική έρευνα μετά από πληροφορίες – Εντόπισαν κρυψώνες με φορτιστές και hands-free

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των σωφρονιστικών αρχών στο