Εργαζόμενος «ποντικός» στη Θεσπρωτία: Πώς έκλεψε 146.600 ευρώ από το αφεντικό του

Μια σοβαρή υπόθεση κλοπής που έπληξε την επιχειρηματική κοινότητα της Θεσπρωτίας οδηγήθηκε σε πλήρη εξιχνίαση χάρη στην άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών της Ηγουμενίτσας. Η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων της περιοχής κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα όχι μόνο να ταυτοποιήσει τον δράστη, αλλά και να ανακτήσει το σύνολο του κλαπέντος ποσού, το οποίο αγγίζει τις 146.600 ευρώ.

Πρόκειται για μια επιτυχία που ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας στους τοπικούς παραγωγικούς φορείς, καθώς το μέγεθος της αφαίρεσης χρημάτων από επιχείρηση σφαγείου είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το typosepeirou.gr, η δράση του υπαιτίου τοποθετείται χρονικά στο περασμένο Σαββατοκύριακο, 9 και 10 Μαΐου 2026. Ο δράστης, ένας αλλοδαπός άνδρας που εργαζόταν στην ίδια την επιχείρηση, φαίνεται πως είχε σχεδιάσει με προσοχή την κίνηση του, ποντάροντας στην εσωτερική πληροφόρηση που διέθετε.

Γνωρίζοντας τις ακριβείς λεπτομέρειες για τον χώρο και κυρίως το σημείο όπου φυλάσσονταν οι εισπράξεις της επιχείρησης, παραβίασε ένα παράθυρο αποθηκευτικού χώρου. Η παραβίαση του έδωσε πρόσβαση στο εσωτερικό, από όπου αφαίρεσε το τεράστιο ποσό των 146.600 ευρώ, τρέποντας σε φυγή χωρίς αρχικά να γίνει αντιληπτός.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας υπήρξε μεθοδική. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ηγουμενίτσας, αξιολογώντας τα ευρήματα στον χώρο της κλοπής και εξετάζοντας τον κύκλο των ανθρώπων που είχαν πρόσβαση στο σφαγείο, εστίασαν γρήγορα το ενδιαφέρον τους στον συγκεκριμένο εργαζόμενο. Η εμπειρία των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. λειτούργησε καταλυτικά, καθώς ο ύποπτος εντοπίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Υπό την πίεση των στοιχείων, ο αλλοδαπός δεν άργησε να ομολογήσει την πράξη του, οδηγώντας τους αστυνομικούς στην κατοικία του. Εκεί βρέθηκαν κρυμμένα όλα τα χρήματα, τα οποία ευτυχώς δεν είχαν προλάβει να διοχετευθούν ή να απομακρυνθούν.

Το χρηματικό ποσό κατασχέθηκε αμέσως και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη έκπληξη που όμως είχε αίσιο τέλος.

Η επιστροφή των 146.600 ευρώ στον νόμιμο κάτοχό τους αποτελεί το κλείσιμο μιας υπόθεσης που θα μπορούσε να είχε προκαλέσει ανεπανόρθωτη οικονομική ζημιά στην τοπική επιχείρηση.

Ο συλληφθείς αντιμετωπίζει πλέον βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένη κλοπή. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του απεστάλη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διαλεύκανση κάθε πτυχής του περιστατικού που αναστάτωσε την περιοχή.

Δονάτος Παππάς

Δονάτος Παππάς

Ο Δονάτος Παππάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή παρουσία στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της ψηφιακής δημοσιογραφίας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας έχει καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας, με έμφαση στην τεκμηριωμένη ενημέρωση, την ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής κρίσης και τη διαφάνεια στον δημόσιο διάλογο.
Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου καθώς και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον διάλογο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στη σύγχρονη κοινωνία.
Συνεργάζεται ως αρθρογράφος με την εφημερίδα «Τύπος Ηπείρου» και το περιοδικό «Step», ενώ είναι ειδικός συνεργάτης στο Prisma Radio 91,6. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με μεγάλα ενημερωτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, όπως το newsit.gr και το newsbomb.gr, καθώς και με την εκπομπή LIVE NEWS του MEGA TV.
Ταυτόχρονα δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής πέντε ενημερωτικών και θεματικών ιστοσελίδων: epirusbomb.gr, kanalakinews.gr, artinos.gr, thesprotiatoday.gr και mamafagito.gr, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιφερειακής ενημέρωσης και της διαδικτυακής δημοσιογραφίας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε

Επέλαση αφρικανικής σκόνης με… 25άρια και βροχές – Η πρόγνωση του καιρού από αύριο μέχρι και το Σάββατο

Σε ποιες περιοχές θα χρειαστείτε ομπρέλα και… μάσκα. Η αφρικανική

Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της εκεχειρίας, παραμένει το χάσμα μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν

Πλησιάζει στον ορίζοντα ο τερματισμός της κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα