Ιωάννινα: Κυκλοφοριακό έμφραγμα και έλλειψη συντονισμού σε μια πόλη-εργοτάξιο – Σε δοκιμασία για γερά νεύρα οι μετακινήσεις

Σε μια διαρκή δοκιμασία για γερά νεύρα έχει εξελιχθεί η καθημερινή μετακίνηση των οδηγών στο οδικό δίκτυο των Ιωαννίνων, καθώς η πρωτεύουσα της Ηπείρου εκπέμπει σήμα κινδύνου. Οι εταιρείες που υλοποιούν μεγάλα έργα υποδομής προχωρούν σε συνεχείς και συχνά απροειδοποίητους αποκλεισμούς κεντρικών οδικών αξόνων, χωρίς να υφίσταται ο απαραίτητος συντονισμός. Όπως αναφέρει το typosepeirou.gr, η κατάσταση αυτή επιτείνεται από την πλήρη απουσία έγκαιρης ενημέρωσης του κοινού, με αποτέλεσμα οι κεντρικές αρτηρίες να μετατρέπονται καθημερινά σε ένα απροσπέλαστο κυκλοφοριακό λαβύρινθο.
Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της διοικητικής και επιχειρησιακής ασυνεννοησίας καταγράφηκε πρόσφατα στη Ναπολέοντος Ζέρβα, η οποία αποτελεί έναν από τους πιο κρίσιμους οδικούς άξονες για την εύρυθμη λειτουργία του αστικού κέντρου. Ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει την τοποθέτηση του δικτύου οπτικής ίνας προχώρησε στον αιφνιδιαστικό αποκλεισμό του δρόμου, χωρίς να έχει μεσολαβήσει καμία επίσημη ανακοίνωση τις προηγούμενες ημέρες. Η κίνηση αυτή προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, εγκλωβίζοντας εκατοντάδες οχήματα και δοκιμάζοντας τις αντοχές της τοπικής κοινωνίας.
Η διάσταση του προβλήματος διευρύνεται ακόμη περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς την παντελή έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα στους διαφορετικούς εργολάβους που δραστηριοποιούνται ταυτόχρονα στον ίδιο ιστό. Την ίδια ώρα που το δίκτυο της οπτικής ίνας απέκλειε τη Ναπολέοντος Ζέρβα, στο ύψος της Άρη Βελουχιώτη και με κατεύθυνση προς τις δικαστικές φυλακές Σταυρακίου, βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη παράλληλες εκσκαφές για την τοποθέτηση των αγωγών φυσικού αερίου. Η ταυτόχρονη εκτέλεση δύο τόσο μεγάλων έργων σε γειτονικές περιοχές αποδεικνύει το μέγεθος του ελλείμματος στρατηγικού σχεδιασμού.
Πέρα όμως από την αναπόφευκτη ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια των εργασιών, εξίσου σοβαρό παραμένει το ζήτημα της ποιοτικής αποκατάστασης των δρόμων. Οι πρόχειρες επιχωματώσεις, οι κακοτεχνίες και οι παρατεταμένες καθυστερήσεις στην τελική επίστρωση της ασφάλτου μετατρέπουν το οδόστρωμα σε μια σειρά από επικίνδυνες παγίδες. Το πρόβλημα είναι οξύτατο για τα επιβατικά οχήματα και εξαιρετικά ριψοκίνδυνο για τα δίκυκλα, γεγονός που αναγκάζει τους πολίτες να ζητούν επιτακτικά την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών της πόλης.
Δονάτος Παππάς

Δονάτος Παππάς

Ο Δονάτος Παππάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή παρουσία στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της ψηφιακής δημοσιογραφίας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας έχει καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας, με έμφαση στην τεκμηριωμένη ενημέρωση, την ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής κρίσης και τη διαφάνεια στον δημόσιο διάλογο.
Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου καθώς και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον διάλογο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στη σύγχρονη κοινωνία.
Συνεργάζεται ως αρθρογράφος με την εφημερίδα «Τύπος Ηπείρου» και το περιοδικό «Step», ενώ είναι ειδικός συνεργάτης στο Prisma Radio 91,6. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με μεγάλα ενημερωτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, όπως το newsit.gr και το newsbomb.gr, καθώς και με την εκπομπή LIVE NEWS του MEGA TV.
Ταυτόχρονα δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής πέντε ενημερωτικών και θεματικών ιστοσελίδων: epirusbomb.gr, kanalakinews.gr, artinos.gr, thesprotiatoday.gr και mamafagito.gr, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιφερειακής ενημέρωσης και της διαδικτυακής δημοσιογραφίας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε