Ιωάννινα: Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς για την αιματηρή ληστεία με μαχαίρι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες στην πρωτεύουσα της Ηπείρου για την ταυτοποίηση μιας ομάδας ατόμων που ενεπλάκησαν σε ένα σοβαρό περιστατικό βίας. Σύμφωνα με το typosepeirou.gr, οι έμπειροι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ιωαννίνων κατάφεραν να προχωρήσουν στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν ενεργά σε αιματηρή ληστεία που διαπράχθηκε στην ευρύτερη περιοχή.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν οι δύο κατηγορούμενοι, ενεργώντας από κοινού με άλλους ασύλληπτους ομοεθνείς τους, έστησαν ενέδρα και επιτέθηκαν με ιδιαίτερη αγριότητα σε έναν αλλοδαπό.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ο ένας από τους δράστες κατάφερε να αφαιρέσει από την τσέπη του θύματος το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ. Την ίδια στιγμή, ο συνεργός του δενδίστασε να χρησιμοποιήσει αιχμηρό αντικείμενο, καταφέρνοντας στον παθόντα ένα επικίνδυνο χτύπημα με μαχαίρι, γεγονός που μετέτρεψε το συμβάν σε κακουργηματική πράξη.

Το θύμα της επίθεσης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του, τα οποία ευτυχώς δεν στάθηκαν μοιραία για τη ζωή του. Αμέσως μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής κινητοποιήθηκαν με υποδειγματική ταχύτητα. Μετά από συντονισμένες αναζητήσεις, οι άνδρες της Ασφάλειας εντόπισαν τους δύο υπόπτους το μεσημέρι της Κυριακής και τους οδήγησαν στο αστυνομικό μέγαρο, όπου και επισημοποιήθηκαν οι συλλήψεις τους.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία περιλαμβάνει τις κατηγορίες της ληστείας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης καθώς και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ήδη ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων για την απαγγελία των κατηγοριών και την παραπομπή τους στον Ανακριτή.

 

#Ioannina #Epirus #Police #News #Robbery

Δονάτος Παππάς

Δονάτος Παππάς

Ο Δονάτος Παππάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή και ενεργή παρουσία στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της ψηφιακής δημοσιογραφίας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής έχει ασχοληθεί με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα, την τεκμηρίωση των πληροφοριών και την έγκυρη ενημέρωση του κοινού.

Η δημοσιογραφική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην ανάδειξη θεμάτων που αφορούν την κοινωνία, την αυτοδιοίκηση, την πολιτική επικαιρότητα και την περιφέρεια, με βασικές αρχές την ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής κρίσης, τη διασταύρωση της πληροφορίας και τη διαφάνεια στον δημόσιο διάλογο.

Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου, καθώς και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον δημόσιο και δημοσιογραφικό διάλογο για τον ρόλο και την ευθύνη των Μέσων στη σύγχρονη κοινωνία.

Παράλληλα, συνεργάζεται ως αρθρογράφος με την εφημερίδα «Τύπος Ηπείρου» και το περιοδικό «Step», ενώ είναι ειδικός συνεργάτης στο Prisma Radio 91,6. Συνεργάζεται με τα ενημερωτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, μεταξύ άλλων τα newsit.gr και newsbomb.gr, καθώς και με την ενημερωτική εκπομπή LIVE NEWS του MEGA TV.

Σημαντικό μέρος της επαγγελματικής του δραστηριότητας αποτελεί η ανάπτυξη και λειτουργία ψηφιακών ενημερωτικών μέσων. Είναι ιδιοκτήτης και διαχειριστής πέντε ενημερωτικών και θεματικών ιστοσελίδων — epirusbomb.gr, kanalakinews.gr, artinos.gr, thesprotiatoday.gr και mamafagito.gr — μέσα από τις οποίες δραστηριοποιείται στην περιφερειακή ενημέρωση και στην καθημερινή ψηφιακή δημοσιογραφική παραγωγή.

Με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, την τοπική δημοσιογραφία, την έρευνα και την ανάδειξη θεμάτων της επικαιρότητας, ο Δονάτος Παππάς δραστηριοποιείται στον χώρο των Μέσων με στόχο την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών και την ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε