Μεταβολή του καιρού στην Ήπειρο με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Σημαντική μεταβολή παρουσιάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού στην Ήπειρο, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει τη δυτική Ελλάδα, φέρνοντας έντονα φαινόμενα και αισθητή υποχώρηση του υδραργύρου. Σύμφωνα με το typosepeirou.gr, η αλλαγή αυτή γίνεται ήδη αισθητή από τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια τμήματα του Ιονίου πελάγους, με τις βροχοπτώσεις και τις σποραδικές καταιγίδες να επεκτείνονται γρήγορα σε ολόκληρη την ηπειρωτική επικράτεια.
Η εξέλιξη της κακοκαιρίας θα ακολουθήσει μια συγκεκριμένη τροχιά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καθώς προχωράμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν περαιτέρω και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, προκαλώντας όμβρους και εκτεταμένες καταιγίδες, κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.
Η Περιφέρεια Ηπειρου βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της αλλαγής, με τους μετεωρολόγους να επισημαίνουν ότι οι συνθήκες απαιτούν αυξημένη προσοχή από τους οδηγούς, ειδικά κατά τις ώρες αιχμής. Οι άνεμοι στην περιοχή θα πνέουν από νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με την έντασή τους να κυμαίνεται από 3 έως 5 μποφόρ, γεγονός που συντελεί στη μεταφορά υγρασίας και στη διατήρηση του άστατου σκηνικού.
Η θερμοκρασία, η οποία το προηγούμενο διάστημα κυμαινόταν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα σημειώσει μικρή αλλά αισθητή πτώση, η οποία θα γίνει πιο έντονη στα δυτικά και τα βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα. Η πτώση αυτή ανακουφίζει προσωρινά από τη ζέστη, αλλά συνοδεύεται από την επικινδυνότητα που κρύβουν πάντα οι πρώτες φθινοπωρινές ή όψιμες ανοιξιάτικες καταιγίδες στην ορεινή Ήπειρο. Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται στα ορεινά οδικά δίκτυα των νομών Ιωαννίνων και Κόνιτσας, όπου οι ξαφνικές νεροποντές μπορούν να προκαλέσουν τοπικά προβλήματα ή κατολισθήσεις.
Δονάτος Παππάς

Δονάτος Παππάς

Ο Δονάτος Παππάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή και ενεργή παρουσία στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της ψηφιακής δημοσιογραφίας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής έχει ασχοληθεί με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα, την τεκμηρίωση των πληροφοριών και την έγκυρη ενημέρωση του κοινού.

Η δημοσιογραφική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην ανάδειξη θεμάτων που αφορούν την κοινωνία, την αυτοδιοίκηση, την πολιτική επικαιρότητα και την περιφέρεια, με βασικές αρχές την ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής κρίσης, τη διασταύρωση της πληροφορίας και τη διαφάνεια στον δημόσιο διάλογο.

Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου, καθώς και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον δημόσιο και δημοσιογραφικό διάλογο για τον ρόλο και την ευθύνη των Μέσων στη σύγχρονη κοινωνία.

Παράλληλα, συνεργάζεται ως αρθρογράφος με την εφημερίδα «Τύπος Ηπείρου» και το περιοδικό «Step», ενώ είναι ειδικός συνεργάτης στο Prisma Radio 91,6. Συνεργάζεται με τα ενημερωτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, μεταξύ άλλων τα newsit.gr και newsbomb.gr, καθώς και με την ενημερωτική εκπομπή LIVE NEWS του MEGA TV.

Σημαντικό μέρος της επαγγελματικής του δραστηριότητας αποτελεί η ανάπτυξη και λειτουργία ψηφιακών ενημερωτικών μέσων. Είναι ιδιοκτήτης και διαχειριστής πέντε ενημερωτικών και θεματικών ιστοσελίδων — epirusbomb.gr, kanalakinews.gr, artinos.gr, thesprotiatoday.gr και mamafagito.gr — μέσα από τις οποίες δραστηριοποιείται στην περιφερειακή ενημέρωση και στην καθημερινή ψηφιακή δημοσιογραφική παραγωγή.

Με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, την τοπική δημοσιογραφία, την έρευνα και την ανάδειξη θεμάτων της επικαιρότητας, ο Δονάτος Παππάς δραστηριοποιείται στον χώρο των Μέσων με στόχο την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών και την ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε

Λαψίστα: Στον «αέρα» οι αποζημιώσεις των πληγέντων αγροτών

Σε κλίμα έντονης απογοήτευσης και αβεβαιότητας εξελίχθηκε η περίοδος των

Δεν τελείωσε ακόμη η κακοκαιρία – Και σήμερα ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και σήμερα σε μεγάλο μέρος της