Συναγερμός στους Παξούς: Τουριστικό ημερόπλοιο από την Πάργα παραδόθηκε στις φλόγες (Βίντεο)

Μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών και λιμενικών αρχών προκάλεσε σοβαρό περιστατικό πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα στο λιμάνι του Γαΐου στους Παξούς, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο ελλιμενισμένα σκάφη πλησίον του νέου επιβατικού σταθμού. Η φωτιά ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες σε τουριστικό ημερόπλοιο, το οποίο εκτελούσε την καθιερωμένη ημερήσια κρουαζιέρα από την Πάργα.
Λόγω των εύφλεκτων υλικών, οι φλόγες επεκτάθηκαν με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες και ένα δεύτερο παρακείμενο σκάφος αναψυχής. Από καθαρή σύμπτωση αποφεύχθηκε μια σοβαρή τραγωδία, καθώς το ημερόπλοιο είχε ολοκληρώσει τη μεταφορά και είχε αποβιβάσει το σύνολο των επιβατών του λίγη ώρα πριν από την εκδήλωση του συμβάντος, αφήνοντας τα δύο σκάφη χωρίς επιβαίνοντες τη στιγμή που η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο.
Όπως αναφέρει το typosepeirou.gr, οι πυκνοί μαύροι καπνοί έγιναν ορατοί από μεγάλη απόσταση, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.
Για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης οργανώθηκε αμέσως μια εκτεταμένη επιχείρηση κατάσβεσης με τη συμμετοχή ισχυρών επίγειων και πλωτών δυνάμεων. Στο σημείο έσπευσαν αρχικά οκτώ πυροσβέστες με τρία οχήματα που εδρεύουν μόνιμα στο νησί, ενώ το Λιμενικό Σώμα διέθεσε ένα περιπολικό πλοίο, με παράλληλη παρουσία ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους, καθώς ευτυχώς δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός.
Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν άμεσα με τη μετάβαση ενός ταχύπλοου πλωτού μέσου τύπου RAFNAR, δύο εξειδικευμένων πυροσβεστικών πλοιαρίων, καθώς και ενός ρυμουλκού σκάφους. Η συνδρομή των ναυτικών αυτών μέσων κρίθηκε επιβεβλημένη για τον περιορισμό του πύρινου μετώπου και την αποτροπή επέκτασης της φωτιάς σε άλλα σκάφη που βρίσκονταν δεμένα στην ίδια προβλήτα.
Τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στην καταστροφή των δύο σκαφών αναμένεται να ρίξει φως η έρευνα που ήδη διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Δονάτος Παππάς

Δονάτος Παππάς

Ο Δονάτος Παππάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή και ενεργή παρουσία στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της ψηφιακής δημοσιογραφίας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής έχει ασχοληθεί με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα, την τεκμηρίωση των πληροφοριών και την έγκυρη ενημέρωση του κοινού.

Η δημοσιογραφική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην ανάδειξη θεμάτων που αφορούν την κοινωνία, την αυτοδιοίκηση, την πολιτική επικαιρότητα και την περιφέρεια, με βασικές αρχές την ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής κρίσης, τη διασταύρωση της πληροφορίας και τη διαφάνεια στον δημόσιο διάλογο.

Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου, καθώς και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον δημόσιο και δημοσιογραφικό διάλογο για τον ρόλο και την ευθύνη των Μέσων στη σύγχρονη κοινωνία.

Παράλληλα, συνεργάζεται ως αρθρογράφος με την εφημερίδα «Τύπος Ηπείρου» και το περιοδικό «Step», ενώ είναι ειδικός συνεργάτης στο Prisma Radio 91,6. Συνεργάζεται με τα ενημερωτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, μεταξύ άλλων τα newsit.gr και newsbomb.gr, καθώς και με την ενημερωτική εκπομπή LIVE NEWS του MEGA TV.

Σημαντικό μέρος της επαγγελματικής του δραστηριότητας αποτελεί η ανάπτυξη και λειτουργία ψηφιακών ενημερωτικών μέσων. Είναι ιδιοκτήτης και διαχειριστής πέντε ενημερωτικών και θεματικών ιστοσελίδων — epirusbomb.gr, kanalakinews.gr, artinos.gr, thesprotiatoday.gr και mamafagito.gr — μέσα από τις οποίες δραστηριοποιείται στην περιφερειακή ενημέρωση και στην καθημερινή ψηφιακή δημοσιογραφική παραγωγή.

Με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, την τοπική δημοσιογραφία, την έρευνα και την ανάδειξη θεμάτων της επικαιρότητας, ο Δονάτος Παππάς δραστηριοποιείται στον χώρο των Μέσων με στόχο την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών και την ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε

Άγρια δολοφονία αθλητικογράφου στην Ιταλία: Τον πυροβόλησαν και τον έκαψαν

Το θύμα είναι ο Λουίτζι Εσπόζιτο. Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας λόγω καθίζησης

Στην προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήμα του