Σημαντικές αλλά προσωρινές τροποποιήσεις στην καθημερινή λειτουργία των βασικότερων αθλητικών υποδομών της πρωτεύουσας της Ηπείρου ανακοινώθηκαν επίσημα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων προχωρά σε προγραμματισμένη αναστολή της λειτουργίας του κολυμβητηρίου της Λιμνοπούλας καθώς και του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες» για το ευρύ κοινό, εξαιτίας της ανάγκης διεξαγωγής των καθιερωμένων πρακτικών δοκιμασιών για τους υποψηφίους των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
Σύμφωνα με το typosepeirou.gr, η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών για τους μαθητές που διεκδικούν μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα, γεγονός που επιβάλλει την αποκλειστική χρήση των χώρων από τις αρμόδιες επιτροπές κατά τις ορισμένες ημέρες. Πιο συγκεκριμένα, η πισίνα στη Λιμνοπούλα θα παραμείνει εκτός λειτουργίας για τους πολίτες την Τετάρτη 17 Ιουνίου, την Τετάρτη 24 Ιουνίου καθώς και την Παρασκευή 26 Ιουνίου, καλύπτοντας το σύνολο των ωρών των αγωνισμάτων του υγρού στίβου. Την ίδια στιγμή, οι αναγκαίες προσαρμογές στο Εθνικό Στάδιο «Οι Ζωσιμάδες» αφορούν κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας, καθώς ο χώρος θα είναι κλειστός κατά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες στις 15, 16, 18, 19, 22, 23, 25 και 26 Ιουνίου.
Η διοίκηση του πανηπειρωτικού αθλητικού κέντρου ζητά την κατανόηση των αθλουμένων και των σωματείων της περιοχής, καθώς η ολοκλήρωση της διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων απαιτεί την απόλυτη προσήλωση των τεχνικών υπηρεσιών στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος του Υπουργείου Παιδείας. Οι υπεύθυνοι των εγκαταστάσεων έχουν ήδη μεριμνήσει για την προετοιμασία των αγωνιστικών χώρων, ώστε οι υποψήφιοι από ολόκληρη την Περιφέρεια Ηπείρου να αγωνιστούν με ασφάλεια και με βάση τα προβλεπόμενα αθλητικά πρωτόκολλα. Με την ολοκλήρωση της εξεταστικής περιόδου στα τέλη του μήνα, οι συγκεκριμένες αθλητικές υποδομές θα επανέλθουν άμεσα στο πλήρες και κανονικό ωράριο λειτουργίας τους για το κοινό των Ιωαννίνων.