Σε εφαρμογή τίθενται προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Κιάφας από τον Δήμο Ιωαννιτών, προκειμένου να εκτελεστούν με ασφάλεια οι προγραμματισμένες εργασίες ανακατασκευής και τσιμεντόστρωσης στην οδό Δίας. Η παρέμβαση αυτή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού που αφορά το έργο αναβάθμισης του δομημένου περιβάλλοντος στις συνοικίες της Καλούτσιανης και της Κιάφας.
Όπως αναφέρει το typosepeirou.gr, με επίσημη απόφαση του Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, καθίσταται υποχρεωτική η πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας, καθώς και της στάσης και στάθμευσης κάθε είδους οχήματος στην οδό Δίας, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου και μέχρι την οριστική αποπεράτωση του τεχνικού έργου. Από τα συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα εξαιρούνται αποκλειστικά και μόνο τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.
Για την ομαλή διεξαγωγή της κίνησης στην περιοχή, η εκτροπή των οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω εναλλακτικών διαδρομών με την ευθύνη της κατάλληλης εργοταξιακής σήμανσης που τοποθετείται σταδιακά. Παράλληλα, οι πεζοί που κινούνται πλησίον του εργοταξίου καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται πλήρως με τις υποδείξεις των προσωρινών πινακίδων.
Η υλοποίηση του έργου «Αναβάθμιση δομημένου περιβάλλοντος περιοχής Καλούτσιανης – Κιάφα» έχει ανατεθεί στην ανάδοχο εταιρεία «Ντάφλης Γεώργιος του Ιωάννη», η οποία φέρει και την ευθύνη για την ορθή εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας. Μετά το πέρας των κατασκευαστικών εργασιών, ο οδικός άξονας θα αποδοθεί άμεσα και πάλι στην κυκλοφορία των πολιτών.