Θεσπρωτία: Σοβαρός τραυματισμός εργαζομένου σε ξενοδοχειακή μονάδα – Νεαρός υπέστη σοβαρά θερμικά εγκαύματα σε κουζίνα ξενοδοχείου

Ένα ιδιαίτερα σοβαρό εργατικό ατύχημα, το οποίο φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις συνθήκες απασχόλησης στον τουριστικό τομέα, σημειώθηκε σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Θεσπρωτίας. Θύμα είναι ένας νεαρός εργαζόμενος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της βάρδιας του και την ώρα που εκτελούσε εργασίες καθαρισμού στον χώρο της κουζίνας, υπέστη βαρύτατα θερμικά εγκαύματα, γεγονός που προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των συναδέλφων του και των συνδικαλιστικών φορέων της περιοχής.

Σύμφωνα με το typosepeirou.gr, το δυσάρεστο αυτό συμβάν έγινε γνωστό έπειτα από μια ιδιαίτερα επικριτική ανακοίνωση που εξέδωσε το τοπικό Εργατικό Κέντρο, το οποίο μάλιστα υπογραμμίζει πως ο τραυματισμός συνέπεσε χρονικά με την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στον κλάδο. Ο συνδικαλιστικός φορέας συνδέει άμεσα το περιστατικό με την εργασιακή πίεση και την εντατικοποίηση που παρατηρείται κατά τη διάρκεια της θερινής σεζόν, κάνοντας λόγο για ελλιπή μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό στην Ήπειρο, το σωματείο θέτει μια σειρά από καίρια αιτήματα για τον κλάδο του τουρισμού, διεκδικώντας την εφαρμογή του 7ώρου, της πενθήμερης εργασίας και του 35ώρου εβδομαδιαίως. Παράλληλα, ζητά την άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ξεκάθαρο προσδιορισμό των καθηκόντων για κάθε ειδικότητα, τη λήψη αυστηρών μέτρων προστασίας και την πλήρη οικονομική και ασφαλιστική θωράκιση των εποχικών υπαλλήλων. Καταλήγοντας, το Εργατικό Κέντρο απαιτεί να καλυφθούν εξολοκλήρου τα έξοδα νοσηλείας του νεαρού εργαζομένου, καθώς και να του καταβληθούν κανονικά οι αποδοχές του για όλο το διάστημα που θα χρειαστεί για την αποθεραπεία του.

Δονάτος Παππάς

Δονάτος Παππάς

Ο Δονάτος Παππάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή και ενεργή παρουσία στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της ψηφιακής δημοσιογραφίας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής έχει ασχοληθεί με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα, την τεκμηρίωση των πληροφοριών και την έγκυρη ενημέρωση του κοινού.

Η δημοσιογραφική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην ανάδειξη θεμάτων που αφορούν την κοινωνία, την αυτοδιοίκηση, την πολιτική επικαιρότητα και την περιφέρεια, με βασικές αρχές την ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής κρίσης, τη διασταύρωση της πληροφορίας και τη διαφάνεια στον δημόσιο διάλογο.

Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου, καθώς και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον δημόσιο και δημοσιογραφικό διάλογο για τον ρόλο και την ευθύνη των Μέσων στη σύγχρονη κοινωνία.

Παράλληλα, συνεργάζεται ως αρθρογράφος με την εφημερίδα «Τύπος Ηπείρου» και το περιοδικό «Step», ενώ είναι ειδικός συνεργάτης στο Prisma Radio 91,6. Συνεργάζεται με τα ενημερωτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, μεταξύ άλλων τα newsit.gr και newsbomb.gr, καθώς και με την ενημερωτική εκπομπή LIVE NEWS του MEGA TV.

Σημαντικό μέρος της επαγγελματικής του δραστηριότητας αποτελεί η ανάπτυξη και λειτουργία ψηφιακών ενημερωτικών μέσων. Είναι ιδιοκτήτης και διαχειριστής πέντε ενημερωτικών και θεματικών ιστοσελίδων — epirusbomb.gr, kanalakinews.gr, artinos.gr, thesprotiatoday.gr και mamafagito.gr — μέσα από τις οποίες δραστηριοποιείται στην περιφερειακή ενημέρωση και στην καθημερινή ψηφιακή δημοσιογραφική παραγωγή.

Με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, την τοπική δημοσιογραφία, την έρευνα και την ανάδειξη θεμάτων της επικαιρότητας, ο Δονάτος Παππάς δραστηριοποιείται στον χώρο των Μέσων με στόχο την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών και την ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε

Βρετανία: Φυλάκιση 8 ετών στον συνιδρυτή της Superdry για βιασμό

Βρετανικό δικαστήριο έκρινε ένοχο τον συνιδρυτή της Superdry για βιασμό,

Γαλάτσι: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι 13 και 16 ετών με κλεμμένο δίκυκλο

Οι δύο ανήλικοι στο Γαλάτσι προσπάθησαν να ξεφύγουν από τους