Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Νεοχώρι Πρέβεζας μετά από άμεση κινητοποίηση

Θετική τροπή πήρε η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή του Νεοχωρίου Πρέβεζας, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε σε έκταση με χαμηλή βλάστηση και καλαμιές τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο. Όπως αναφέρει το typosepeirou.gr, η συντονισμένη και άμεση κινητοποίηση των επίγειων και εναέριων μέσων απέτρεψε την εξάπλωση του μετώπου προς παρακείμενες περιοχές, οδηγώντας στην οριοθέτηση της φωτιάς χωρίς να απειληθούν κατοικημένες ζώνες.
Στο σημείο αναπτύχθηκαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις, αποτελούμενες από 25 πυροσβέστες, 8 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα της 5ης ΕΜΟΔΕ. Καθοριστικό ρόλο στην κατάσβεση διαδραμάτισαν τα εναέρια μέσα, καθώς πραγματοποιήθηκαν συνεχείς ρίψεις νερού από ένα ελικόπτερο και τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη, καταστέλλοντας τις εστίες πριν λάβουν επικίνδυνες διαστάσεις. Στην προσπάθεια συνέδραμαν ουσιαστικά υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και εθελοντές της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων (ΛΕΚ) Πρέβεζας.
Κατά τη διάρκεια του συμβάντος ενεργοποιήθηκε το ευρωπαϊκό σύστημα εκτάκτων αναγκών 112, αποστέλλοντας προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για να διατηρήσουν την ετοιμότητά τους. Μετά τη θετική εξέλιξη του μετώπου, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε, ωστόσο στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την τελική κατάσβεση και τη διαχείριση τυχόν αναζωπυρώσεων.
Δονάτος Παππάς

Δονάτος Παππάς

Ο Δονάτος Παππάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή παρουσία στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της ψηφιακής δημοσιογραφίας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας έχει καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας, με έμφαση στην τεκμηριωμένη ενημέρωση, την ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής κρίσης και τη διαφάνεια στον δημόσιο διάλογο.
Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου καθώς και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον διάλογο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στη σύγχρονη κοινωνία.
Συνεργάζεται ως αρθρογράφος με την εφημερίδα «Τύπος Ηπείρου» και το περιοδικό «Step», ενώ είναι ειδικός συνεργάτης στο Prisma Radio 91,6. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με μεγάλα ενημερωτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, όπως το newsit.gr και το newsbomb.gr, καθώς και με την εκπομπή LIVE NEWS του MEGA TV.
Ταυτόχρονα δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής πέντε ενημερωτικών και θεματικών ιστοσελίδων: epirusbomb.gr, kanalakinews.gr, artinos.gr, thesprotiatoday.gr και mamafagito.gr, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιφερειακής ενημέρωσης και της διαδικτυακής δημοσιογραφίας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε

Είναι επίσημο: Στους Miami Heat ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αφήνει τους Μιλγουόκι Μπακς έπειτα από 13

«Επικοινωνήστε μαζί μας»: Στο εμπόλεμο Ιράν, η Μοσάντ στρατολογεί

Την ώρα που ο Νετανιάχου δεν χάνει ευκαιρία για να