Περιοδεία σε γυμνάσια και λύκεια της πόλης των Ιωαννίνων πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Ιωαννίνων Νίκο Έξαρχο, λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους εκπαιδευτικούς βρέθηκαν η ασφάλεια των σχολικών υποδομών, η συστηματική υποχρηματοδότηση της δημόσιας Παιδείας, καθώς και οι δυσμενείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης.
Κατά τη διάρκεια των επαφών, ο κ. Έξαρχος αναφέρθηκε στην πρόσφατη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή σχετικά με την πορεία των προσεισμικών ελέγχων στα σχολικά κτήρια, εκφράζοντας παράλληλα την έντονη αντίθεσή του στην κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική.
Όπως υποστήριξε, τα σχολεία μετατρέπονται σε διαρκή εξεταστικά κέντρα, ενώ οι συμπτύξεις τμημάτων δημιουργούν τάξεις με 25 έως και 28 μαθητές, υποβαθμίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία και παρέχοντας αποσπασματικές γνώσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες της αγοράς.
Όπως σημειώνει το typosepeirou.gr, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις συνθήκες διαβίωσης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, οι οποίοι καλούνται να αντεπεξέλθουν στο υψηλό κόστος ενοικίων και ενέργειας με μισθούς της τάξης των 800 ευρώ.
Ο βουλευτής Ιωαννίνων τόνισε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα κρατιέται όρθιο χάρη στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών, καυτηριάζοντας τη διάθεση κονδυλίων για εξοπλισμούς την ώρα που η Παιδεία υποχρηματοδοτείται, και απηύθυνε κάλεσμα για κοινό αγώνα γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών.