Συνεχίζεται για 16η συνεχόμενη ημέρα η δραματική μάχη με τις φλόγες στην περιοχή της Τραπεζίτσας στην Κόνιτσα, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν συνεχείς αναζωπυρώσεις σε ιδιαίτερα δύσβατα και απόκρημνα σημεία. Όπως μεταδίδει το typosepeirou.gr, το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς εντοπίζεται πλέον στη χαράδρα του Αώου, κινούμενο προς το ποτάμι, ενώ οι προσπάθειες κατάσβεσης δυσχεραίνονται από το ανάγλυφο της περιοχής και την απουσία της αναμενόμενης βροχόπτωσης.
Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις με 150 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και ειδικές μονάδες δασοκομάντος των ΕΜΟΔΕ, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού ελικόπτερα. Παράλληλα, αυξημένη είναι η ετοιμότητα για την αποτροπή τυχόν εξάπλωσης της φωτιάς προς την κατεύθυνση της ιστορικής Μονής Στομίου.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τη δορυφορική απεικόνιση του ευρωπαϊκού συστήματος Copernicus που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η καμένη δασική έκταση ανέρχεται σε 1.152 στρέμματα. Η συνολική επηρεαζόμενη έκταση υπολογίζεται στα 8.000 στρέμματα, όπου εκδηλώνεται έρπουσα πυρκαγιά στον βελονοτάπητα χωρίς να προκαλεί άμεσες ζημιές στους κορμούς των δέντρων, ενώ η τελική εκτίμηση για το δάσος της μαύρης πεύκης θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη άνοιξη.