Δήμος Ηγουμενίτσας: Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής 19 κρίσιμα θέματα για έργα και διαγωνισμούς

Σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν την καθημερινότητα, τις υποδομές, τους διαγωνισμούς και τις αναπτυξιακές παρεμβάσεις καλείται να εξετάσει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας. Η τακτική συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026 και ώρα 11:00 π.μ. στο Δημαρχιακό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Χρήστου Κάτσιου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το typosepeirou.gr, η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συνολικά 19 θέματα με ευρύ φάσμα αντικειμένων.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκονται σημαντικά δημόσια έργα, όπως η έγκριση των διαδικασιών για την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο και τις υποδομές από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου 2025, καθώς και η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στις Δημοτικές Κοινότητες Πλαταριάς, Φασκομηλιάς και Μαζαρακιάς, ενδεικτικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Παράλληλα, θα συζητηθούν η κατακύρωση του διαγωνισμού σίτισης των μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου με Λ.Τ. Ηγουμενίτσας για τα επόμενα σχολικά έτη, ύψους 259.995,37 ευρώ, και η έγκριση του διαγωνισμού για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας ΑμΕΑ σε σχολικές μονάδες.

Επιπλέον, η Δημοτική Επιτροπή θα απασχοληθεί με δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας προϋπολογισμού 294.479,39 ευρώ, καθώς και με την έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Παξών για την παροχή υπηρεσιών επεξεργασίας νερού. Η ατζέντα συμπληρώνεται από θέματα αποδοχής δωρεάς απινιδωτή, εγκρίσεις δαπανών πάγιων προκαταβολών για σειρά δημοτικών κοινοτήτων, μετατοπίσεις στύλων ΔΕΔΔΗΕ στα Σύβοτα, καθώς και νομικές ενέργειες.

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως για τη δημοπράτηση και την τροχιοδρόμηση κρίσιμων παρεμβάσεων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και την ασφάλεια των υποδομών σε όλη την έκταση της Θεσπρωτίας.

Δονάτος Παππάς

Δονάτος Παππάς

Ο Δονάτος Παππάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή και ενεργή παρουσία στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της ψηφιακής δημοσιογραφίας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής έχει ασχοληθεί με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα, την τεκμηρίωση των πληροφοριών και την έγκυρη ενημέρωση του κοινού.

Η δημοσιογραφική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην ανάδειξη θεμάτων που αφορούν την κοινωνία, την αυτοδιοίκηση, την πολιτική επικαιρότητα και την περιφέρεια, με βασικές αρχές την ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής κρίσης, τη διασταύρωση της πληροφορίας και τη διαφάνεια στον δημόσιο διάλογο.

Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου, καθώς και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον δημόσιο και δημοσιογραφικό διάλογο για τον ρόλο και την ευθύνη των Μέσων στη σύγχρονη κοινωνία.

Παράλληλα, συνεργάζεται ως αρθρογράφος με την εφημερίδα «Τύπος Ηπείρου» και το περιοδικό «Step», ενώ είναι ειδικός συνεργάτης στο Prisma Radio 91,6. Συνεργάζεται με τα ενημερωτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, μεταξύ άλλων τα newsit.gr και newsbomb.gr, καθώς και με την ενημερωτική εκπομπή LIVE NEWS του MEGA TV.

Σημαντικό μέρος της επαγγελματικής του δραστηριότητας αποτελεί η ανάπτυξη και λειτουργία ψηφιακών ενημερωτικών μέσων. Είναι ιδιοκτήτης και διαχειριστής πέντε ενημερωτικών και θεματικών ιστοσελίδων — epirusbomb.gr, kanalakinews.gr, artinos.gr, thesprotiatoday.gr και mamafagito.gr — μέσα από τις οποίες δραστηριοποιείται στην περιφερειακή ενημέρωση και στην καθημερινή ψηφιακή δημοσιογραφική παραγωγή.

Με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, την τοπική δημοσιογραφία, την έρευνα και την ανάδειξη θεμάτων της επικαιρότητας, ο Δονάτος Παππάς δραστηριοποιείται στον χώρο των Μέσων με στόχο την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών και την ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε

Άρτα: Εικόνες ντροπής και αυθαιρεσίας με οχήματα του Δήμου παρκαρισμένα προκλητικά πάνω σε πεζοδρόμια

Έντονες αντιδράσεις και σφοδρή αγανάκτηση επικρατεί στους κατοίκους εξαιτίας της

Meteo: Στους 49,9 °C έφτασε η μέγιστη αισθητή θερμοκρασία στο Αιτωλικό (Χάρτης)

Όπως σημειώνει το meteo, «εξίσου δύσκολη παραμένει η κατάσταση και