Στην κορυφή του τοπικού ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας παρέμεινε ο Τηλυκράτης Λευκάδας, ο οποίος αναδείχθηκε Κυπελλούχος για τη σεζόν 2025-2026. Σύμφωνα με το typosepeirou.gr, ο μεγάλος τελικός διεξήχθη σήμερα, Τετάρτη 15 Απριλίου, στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας «Αθανασία Τσουμελέκα», με τους Λευκαδίτες να επικρατούν του ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου με σκορ 0-1. Η αναμέτρηση κρίθηκε στις λεπτομέρειες, σε ένα παιχνίδι που είχε ένταση, χαμένες ευκαιρίες και την εμπειρία των «κυανέρυθρων» να γέρνει την πλάστιγγα υπέρ τους.
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Τηλυκράτη να πιέζει ψηλά, όμως ο Αχέρων Καναλακίου ήταν εκείνος που άγγιξε το γκολ στο 17ο λεπτό, όταν η κεφαλιά του Τσιρώνη σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι. Όπως αναφέρει το typosepeirou.gr, η ομάδα του Μπόλου έχασε ακόμη μια κλασική ευκαιρία στο 45’, με τον Σίντο να μην καταφέρνει να νικήσει τον Γαλάνη σε τετ-α-τετ. Η λύση για τον Τηλυκράτη ήρθε στο 64’, όταν ο Μπαρλαγιάννης ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα και δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς στους φίλους της ομάδας.
Η κατάκτηση αυτή επιβεβαιώνει την ιστορική υπεροχή του Τηλυκράτη στον θεσμό, καθώς ο σύλλογος της Λευκάδας αριθμεί πλέον διψήφιο αριθμό τροπαίων. Σύμφωνα με το typosepeirou.gr, η ομάδα του Στεφανίδη διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά της μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τσιώρη, προσθέτοντας ακόμη μία χρυσή σελίδα στην ιστορία της. Παρά την προσπάθεια του Αχέροντα, η κυριαρχία του Τηλυκράτη τα τελευταία χρόνια στην περιοχή παραμένει αδιαμφισβήτητη.