ΕΛΜΕ Ιωαννίνων: Σε τροχιά εκλογών ο κλάδος των εκπαιδευτικών – Το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών

Σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων εκκινεί τις θεσμικές διαδικασίες για την ανάδειξη των νέων οργάνων εκπροσώπησης. Σύμφωνα με το typosepeirou.gr, η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 29 Απριλίου 2026, στις 19:00, στις εγκαταστάσεις του 2ου ΓΕΛ Ιωαννίνων. Η συνέλευση αυτή θεωρείται κομβικής σημασίας, καθώς θα πραγματοποιηθεί η αποτίμηση της δράσης του σωματείου για το προηγούμενο διάστημα, ενώ παράλληλα θα τεθούν οι βάσεις για τις διεκδικήσεις του επόμενου έτους.
Η κορύφωση της συνδικαλιστικής δράσης θα έρθει μία εβδομάδα αργότερα, την Τετάρτη 6 Μαΐου 2026, με τη διεξαγωγή των εκλογών. Η κάλπη που θα στηθεί στο 2ο ΓΕΛ αφορά τόσο την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων όσο και την εκλογή αντιπροσώπων για το κρίσιμο συνέδριο της ΟΛΜΕ. Όπως αναφέρει το typosepeirou.gr, το Διοικητικό Συμβούλιο απευθύνει ευρύ κάλεσμα προς όλους τους εκπαιδευτικούς του νομού, τονίζοντας ότι η μαζική συμμετοχή αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για την υπεράσπιση της συλλογικής λειτουργίας του σωματείου και των εργασιακών κεκτημένων του κλάδου.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον συντονισμό των σχολικών μονάδων, καθώς έχει ζητηθεί από τους Συλλόγους Διδασκόντων να αποφύγουν τον προγραμματισμό συνεδριάσεων ή εκδρομών κατά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Στόχος είναι να διευκολυνθούν όλοι οι λειτουργοί της μέσης εκπαίδευσης ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Οι ακριβείς ώρες της ψηφοφορίας για τις 6 Μαΐου αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα εντός των επόμενων ημερών, ολοκληρώνοντας τον σχεδιασμό για μια διαδικασία που αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας στην Ήπειρο.
Δονάτος Παππάς

Δονάτος Παππάς

Ο Δονάτος Παππάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή και ενεργή παρουσία στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της ψηφιακής δημοσιογραφίας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής έχει ασχοληθεί με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα, την τεκμηρίωση των πληροφοριών και την έγκυρη ενημέρωση του κοινού.

Η δημοσιογραφική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην ανάδειξη θεμάτων που αφορούν την κοινωνία, την αυτοδιοίκηση, την πολιτική επικαιρότητα και την περιφέρεια, με βασικές αρχές την ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής κρίσης, τη διασταύρωση της πληροφορίας και τη διαφάνεια στον δημόσιο διάλογο.

Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου, καθώς και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον δημόσιο και δημοσιογραφικό διάλογο για τον ρόλο και την ευθύνη των Μέσων στη σύγχρονη κοινωνία.

Παράλληλα, συνεργάζεται ως αρθρογράφος με την εφημερίδα «Τύπος Ηπείρου» και το περιοδικό «Step», ενώ είναι ειδικός συνεργάτης στο Prisma Radio 91,6. Συνεργάζεται με τα ενημερωτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, μεταξύ άλλων τα newsit.gr και newsbomb.gr, καθώς και με την ενημερωτική εκπομπή LIVE NEWS του MEGA TV.

Σημαντικό μέρος της επαγγελματικής του δραστηριότητας αποτελεί η ανάπτυξη και λειτουργία ψηφιακών ενημερωτικών μέσων. Είναι ιδιοκτήτης και διαχειριστής πέντε ενημερωτικών και θεματικών ιστοσελίδων — epirusbomb.gr, kanalakinews.gr, artinos.gr, thesprotiatoday.gr και mamafagito.gr — μέσα από τις οποίες δραστηριοποιείται στην περιφερειακή ενημέρωση και στην καθημερινή ψηφιακή δημοσιογραφική παραγωγή.

Με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, την τοπική δημοσιογραφία, την έρευνα και την ανάδειξη θεμάτων της επικαιρότητας, ο Δονάτος Παππάς δραστηριοποιείται στον χώρο των Μέσων με στόχο την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών και την ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε

Σύνορα σε απόγνωση: Παραδοχή Υπουργείου για ελλείψεις στις ψηφιακές υποδομές της Ηπείρο

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης έρχεται η διαχείριση των χερσαίων

ΗΠΑ: Η Γερουσία ψήφισε τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του Ιράν

Με 50 ψηφούς υπέρ και 48 κατά πέρασε το τέλος