Ήπειρος: Εντατικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για την πάταξη των ναρκωτικών – Επτά συλλήψεις σε μία εβδομάδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο στρατηγικός σχεδιασμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την αντιμετώπιση της διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, με τις καθημερινές περιπολίες και τους στοχευμένους ελέγχους να αποδίδουν καρπούς. Σύμφωνα με το typosepeirou.gr, κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν συνολικά σε επτά συλλήψεις σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου, καταδεικνύοντας την ένταση των προσπαθειών για την καταστολή της διάδοσης των ναρκωτικών. Οι επιχειρήσεις αυτές, που διεξάγονται με μεθοδικότητα σε κομβικά σημεία και αστικά κέντρα, στοχεύουν στον περιορισμό της προσβασιμότητας σε παράνομες ουσίες και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Η γεωγραφική κατανομή των συλλήψεων αναδεικνύει το εύρος των ελέγχων, καθώς το βάρος δόθηκε στα Ιωάννινα, την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα. Συγκεκριμένα, στην πόλη των Ιωαννίνων συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, ενώ στην Πρέβεζα οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο ακόμη ημεδαπών. Παράλληλα, στην Ηγουμενίτσα καταγράφηκε μία επιπλέον σύλληψη αλλοδαπού. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι οποίες εξετάστηκαν ως αυτόνομες υποθέσεις, εντοπίστηκαν στην κατοχή των εμπλεκομένων ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης, οι οποίες και κατασχέθηκαν από τα αρμόδια όργανα.
Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, οι σχηματισθείσες δικογραφίες απεστάλησαν στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές για τα περαιτέρω. Όπως επισημαίνεται από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, η δραστηριότητα των υπηρεσιών θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, καθώς η προστασία της νεολαίας και της κοινωνίας από τη μάστιγα των ναρκωτικών αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Οι έλεγχοι αυτοί αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου πλέγματος δράσεων που περιλαμβάνει τόσο την πρόληψη όσο και την καταστολή, διασφαλίζοντας τη νομιμότητα σε κάθε γωνιά της ηπειρωτικής επικράτειας.
Δονάτος Παππάς

Δονάτος Παππάς

Ο Δονάτος Παππάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή παρουσία στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της ψηφιακής δημοσιογραφίας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας έχει καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας, με έμφαση στην τεκμηριωμένη ενημέρωση, την ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής κρίσης και τη διαφάνεια στον δημόσιο διάλογο.
Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου καθώς και της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον διάλογο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στη σύγχρονη κοινωνία.
Συνεργάζεται ως αρθρογράφος με την εφημερίδα «Τύπος Ηπείρου» και το περιοδικό «Step», ενώ είναι ειδικός συνεργάτης στο Prisma Radio 91,6. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με μεγάλα ενημερωτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, όπως το newsit.gr και το newsbomb.gr, καθώς και με την εκπομπή LIVE NEWS του MEGA TV.
Ταυτόχρονα δραστηριοποιείται ενεργά στον χώρο των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής πέντε ενημερωτικών και θεματικών ιστοσελίδων: epirusbomb.gr, kanalakinews.gr, artinos.gr, thesprotiatoday.gr και mamafagito.gr, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιφερειακής ενημέρωσης και της διαδικτυακής δημοσιογραφίας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Μην το χάσετε